Protestul transportatorilor şi fermierilor: 24 de dosare penale au fost deschise pentru instigare

Poliţiştii au deschis 24 de dosare penale pentru instigare publică pe numele unor protestatari. Pe grupuri de whatsapp au fost postate mesaje cum ar fi „haideţi să luăm maşina de poliţie pe sus” şi „să punem mâna pe lopeţi şi pe topoare”, spune inspectorul general al IGPR, Matei Benone.

213 afișări
Imaginea articolului Protestul transportatorilor şi fermierilor: 24 de dosare penale au fost deschise pentru instigare

Protestul transportatorilor şi fermierilor: 24 de dosare penale au fost deschise pentru instigare

„În acest moment acţionăm în sistem integrat împreună cu Jandarmeria. (...) Conform datelor centralizate au fost înregistrate la nivel naţional 24 de dosare care vizează cercetarea săvârşirii infracţiunii de instigare publică. Poliţiştii s-au autosesizat vis-a-vis de comiterea acestor fapte prin semnale transmise în spaţiul public, cât şi de la o serie de protestatari care au semnalat că pe grupuri de whatsapp au fost postate mesaje care instigă la violenţă”, spune inspectorul general al IGPR, Matei Benone.

El precizează că în Chiajna a fost identificat un protestatar care deţinea o armă albă.

„E interesant de ce participă cu o armă albă la o activitate de protest. Este clar că manifestă rea-credinţă vădită în exercitarea unui drept constituţional, acela de a protesta. O să dau câteva exemple transmise în acele mesaje, în acele grupuri, respectiv <haideţi să luăm maşina de poliţie pe sus şi să mergem la guvern, că altfel nu se mai poate>, <haideţi să luăm topoarele şi să mergem pe jos la guvern> sau mesaje de genul <bătaia este ruptă din Rai>, <haideţi să punem mâna pe lopeţi şi pe topoare şi să ne facem dreptate>. Este evident că aceste mesaje incită la violenţă şi facem tot ce putem pentru identificarea persoanelor care au transmis aceste mesaje”, încheie şeful Poliţiei Române.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici