VIDEO  Proteză de fier veche de 500 de ani: misterul bărbatului care a purtat-o în Evul Mediu

O proteză de mână, veche de 500 de ani, a fost descoperită în timpul lucrărilor de construcţie în sudul Germaniei.

1129 afișări
Imaginea articolului Proteză de fier veche de 500 de ani: misterul bărbatului care a purtat-o în Evul Mediu

Proteză de fier veche de 500 de ani: misterul bărbatului care a purtat-o în Evul Mediu

Un schelet medieval cu o proteză de fier a fost găsit în oraşul bavarez Freising, lângă Munchen.

O datare făcută cu radiocarbon a scheletului indică faptul că acesta a aparţinut unui bărbat cu vârsta cuprinsă între 30 şi 50 de ani, care a murit între 1450 şi 1620.

Arheologul Amira Adaileh consideră descoperirea extrem de importantă, spunând că, până în prezent, doar aproximativ 50 de braţe sau mâini protetice care datează din această perioadă au fost găsite în Europa Centrală.

Proteza a fost adaptată pentru o mână stângă căreia îi lipsea o parte a unui deget, probabil din cauza unei amputaţii. Nu este clară identitatea bărbatului, îngropat într-o groapă comună, nici cum şi-a pierdut acesta mâna.

În acele perioade istorice, mulţi oameni şi-au pierdut membre din cauza numeroaselor războaie şi conflicte în curs.

În istoria Europei, epoca medievală sau Evul Mediu a debutat cu căderea Imperiului Roman de Apus în anul 476 şi s-a încheiat cu Căderea Constantinopolului în 1453, marcând tranziţia spre Renaştere, epoca marilor descoperiri şi modernitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici