PSD nu susţine proiectul UDMR referitor la regiunile autonome. Motivul, anunţat de şeful partidului: E neconstituţional

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că PSD nu susţine proiectul legislativ al UDMR privind posibilitatea înfiinţării unor regiuni de dezvoltare separate care pot obţine, prin lege, un statut de autonomie specială, precizând că iniţiativa e neconstituţională.

1629 afișări
Imaginea articolului PSD nu susţine proiectul UDMR referitor la regiunile autonome. Motivul, anunţat de şeful partidului: E neconstituţional

PSD nu susţine proiectul UDMR referitor la regiuni autonome. Motivul, anunţat de şeful partidului: E neconstituţional

„Nu (nu susţin proiectul UDMR - n.r). În primul rând este neconstituţional din câte mi-au zis mai mulţi specialişti”, a declarat Liviu Dragnea, miercuri la Parlament.

Întrebat dacă UDMR condiţionează susţinerea prin propunerea legislativă privind implementarea unor prevederi referitoare la minorităţi, din Rezoluţia de la Alba Iulia, Liviu Dragnea a spus că „nu a avut loc niciun fel de discuţie”.

De asemenea, preşedintele PSD a apreciat că UDMR va vota în continuare proiectele importante.

„UDMR tot timpul a votat legile în care a crezut, pe care le-a considerat bune şi ne bazăm în continuare pe asta”, a completat Dragnea.

Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, afirmat, miercuri, la Parlament, că PSD nu susţine proiectul depus recent de UDMR în legătură cu implementarea prevederilor referitoare la minorităţi, din Rezoluţia de la Alba Iulia. Acesta a precizat că UDMR a luat act de poziţia social-democraţilor.

UDMR a depus luni, în Parlament, un proiect de lege prin care cere ”transpunerea în legislaţie a prevederilor privind popoarele conlocuitoare din Rezoluţia de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918”, a transmis Uniunea printr-un comunicat de presă. Printre prevederile iniţiativei legislative, se numără şi posibilitatea înfiinţării unor regiuni de dezvoltare separate care pot obţine, prin lege, un statut de autonomie specială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici