Pune în portofel şi cardul de sănătate! Este obligatoriu din nou

  • De mâine ai nevoie de card de sănătate pentru spitalizarea continuă şi de zi, pentru serviciile paraclinice şi la farmacie
  • La medicul de familie şi la medicul din ambulatorul de specialitate ( policlinică) nu vei avea nevoie de card
  • Cardul de sănătate nu este necesar pentru serviciile medicale de urgenţă
  • Dacă pierzi cardul de sănătate, casele de asigurări îţi pot da o adeverinţă care îi ţine locul
3410 afișări
Imaginea articolului Pune în portofel şi cardul de sănătate! Este obligatoriu din nou

Alexandru Hojda / Mediafax FOTO

De mâine trebuie să pui în portofel alături de celelalte carduri şi cardul de sănătate. Trebuie să faci asta doar în aceste 3 situaţii: dacă ai nevoie de spitalizare de zi sau continuă, dacă ai nevoie de investigaţii paraclinice precum rmn-ul sau ecografia, de exemplu, şi dacă mergi la farmacie să-ţi iei medicamentele prescrise de medic pe reţetă.

Pentru serviciile de urgenţă, aşa cum s-a întâmplat şi până acum, nu vei avea nevoie de card de sănătate. Dacă între timp ai pierdut cardul, şi musai ai nevoie de el, fă solicitare la casa de asigurări de care aparţii. De acolo vei primi o adeverinţă care ţine loc de card.

Este important să ştii că la medicul de familie şi la policlinică vei avea nevoie de card abia din 30 septembrie, şi că, până atunci, aceştia te pot consulta în continuare de la distanţă.

„Această consultaţie la distanţă este acordată de medicul specialist sau medicul de familie dacă acesta consideră că poate fi acordată la distanţă. Dacă medicul consideră că pacientul trebuie să vină în cabinet pentru o consultaţie, este decizia medicului. Dacă în urma acestor consultaţii pacientul primeşte o prescripţie medicală, fie ea şi online, pacientul trebuie să valideze cu cardul primirea acestor medicamente”, spune Mihaela Tănase, purtător de cuvânt CNAS.

„Pacienţii vor putea să-şi ridice reţeta strict utilizând cardul de sănătate, la fel şi cei care au calitatea de împuternicit. Adică, eu, dacă merg la farmacie să ridic o reţetă scrisă pe numele dumneavoastră, voi putea face asta doar cu cardul de sănătate, nu îmi voi mai putea folosi buletinul”, explică Ionuţ Blejan, farmacist.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici