Puşcăriaşii au luat cu asalt instituţiile publice din Botoşani. Condamnaţii vor să iasă cu orice preţ la aer

  • Sute de condamnaţi şi-au exprimat dorinţa să muncească în afara închisorilor.
  • În funcţie de gravitatea infracţiunii, botoşănenii pot opta pentru muncă în folosul comunităţii.
  • Pot mătura străzi, vopsi bănci, cureţa zăpada sau pot lucra la biserica parorhiala sau la restaurarea caselor memoriale.
2860 afișări
Imaginea articolului Puşcăriaşii au luat cu asalt instituţiile publice din Botoşani. Condamnaţii vor să iasă cu orice preţ la aer

Puşcăriaşii au luat cu asalt instituţiile publice din Botoşani. Condamnaţii vor să iasă cu orice preţ la aer

Ca să scape de izolarea din celule, după ce au fost condamnaţi la închisoare, sute de botoşăneni au optat să presteze muncă în folosul comunităţii în 97 de instituţii de judeţ nominalizate, într-o bază de date la nivel naţional: 77 primării, 5 muzee, 2 case memoriale, centre de octrotire, biserica parohiala, Casa de Pensii, un grup şcolar, Biblioteca Judeţeană şi Direcţia de Drumuri şi Poduri. 

98% din activităţi sunt de tip edilitar-gospodăreşti - curăţarea străzilor şi parcurilor, vopsirea băncillor, curăţarea zăpezii de pe trotuare. Numai judecătorii stabilesc unde muncesc cei condamnaţi, în funcţie de gravitatea faptei comise. Judecătorii nu-i pot condamna la muncă forţată pe infractori, dacă aceştia nu doresc.

Dacă un condamnat trebuie să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, poate să o facă şi într-o lună sau în opt zile dacă cel condamnat munceşte câte 8 ore pe zi.  

Judecătorii trebuie să ia în considerate şi pregătirea profesională a celor condamnaţi. Foştii funcţionari publici şi cadrele didactice pot munci în arhivare, la supravegherea sălilor de lectură de la bibliotecă sau chiar la restaurarea unor exponate de muzee sau case memoriale.

     

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici