Putin, părăsit de oamenii lui? Delegatul rus pentru climă: „Invazie nejustificată în Ucraina”

Şeful delegaţiei ruse la conferinţa ONU privind schimbările climatice şi-a cerut scuze pentru invadarea ţării sale în Ucraina, pe care a descris-o drept „nejustificată”.

17941 afișări
Imaginea articolului Putin, părăsit de oamenii lui? Delegatul rus pentru climă: „Invazie nejustificată în Ucraina”

Putin, părăsit de oamenii lui? Delegatul rus pentru climă: „Invazie nejustificată în Ucraina”

Sunt cuvintele lui Oleg Anisimov, spuse în cadrul unei întâlniri virtuale, care a avut loc cu uşile închise. „Permiteţi-mi să-mi cer scuze tuturor ruşilor care nu au putut preveni acest eveniment”, ar fi spus el.

„Sperăm că lumea nu va renunţa în construirea unui viitor rezistent la climă”, a spus el în engleză, potrivit mai multor surse media internaţionale.

Pentru prima dată, Ministerul Apărării de la Moscova a recunoscut că acţiunea militară în Ucraina a provocat „morţi şi răni” chiar şi în rândul trupelor sale.

Nu a precizat numărul victimelor. Ministerul însuşi a spus că unele dintre trupele sale au fost luate prizonieri de ucraineni.

„Personalul militar rus dă dovadă de curaj şi eroism în timpul misiunilor de luptă ale unei operaţiuni militare speciale. Din păcate, tovarăşii noştri au murit şi au fost răniţi”, a declarat purtătorul de cuvânt Igor Konaşenkov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici