Puţină bere face bine sănătăţii. Cercetare din China: beneficii pentru intestin

Consumul moderat de bere face bine sănătăţii, în special intestinelor, conform unui studiu realizat de Universitatea de Medicină din Dalian, China.

1012 afișări
Imaginea articolului Puţină bere face bine sănătăţii. Cercetare din China: beneficii pentru intestin

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Potrivit studiului citat de yahoo news, berea stimulează sistemul imunitar datorită unui număr de bacterii sănătoase care promovează sănătatea intestinală (80% din celulele imunitare sunt în intestin). Acest lucru se datorează ingredientelor-cheie din bere (polifenoli, fibre şi etanol), al căror efect în ceea ce priveşte beneficiile pentru sănătate s-a dovedit a fi mai bun decât cel al probioticelor: microorganisme „vii" din tractul intestinal, cum ar fi bacteriile şi drojdiile, a căror funcţie este de a contracara proliferarea microorganismelor patogene.

Potrivit Serviciului Naţional de Sănătate din Anglia, aceste microorganisme ajută la restabilirea echilibrului natural al intestinului atunci când acesta a fost perturbat de o boală şi luptă împotriva bacteriilor rele rămase.

„Berea este bogată în numeroşi aminoacizi esenţiali, vitamine, oligoelemente şi substanţe bioactive care sunt implicate în reglarea multor funcţii fiziologice umane”, au precizat autorii. „Totuşi, pentru a se bucura de beneficiile sale, trebuie consumată cu moderaţie, deoarece abuzul de alcool poate duce la cancer”.

Studiul a fost publicat în revista Frontiers in Nutrition.

Combinând rezultatele studiilor efectuate pe oameni şi pe animale, cercetătorii chinezi au descoperit că un consum moderat de bere are efect benefic asupra sistemului imunitar, în comparaţie cu stările de abuz de alcool sau de abstinenţă.

Consumul moderat de alcool este definit ca fiind consumul a cel mult două-trei unităţi de alcool pe zi pentru bărbaţi, cel mult una-două pentru femei şi cel mult una pentru persoanele în vârstă. O unitate alcoolică este echivalentă cu 12 g de alcool, ceea ce corespunde cantităţii dintr-un pahar de vin de 125 ml, o bere de 330 ml sau o porţie de 40 ml de lichior.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici