RA-APPS va majora de patru ori chiria pentru vile, nu şi pentru actuali demnitari

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat va majora chiriile percepute pentru casele ocupate de foşti demnitari, cu o creştere accentuată, de până la de patru ori faţă de nivelul actual, în cazul vilelor din sectorul 1 al Capitalei, dar nu şi pentru actualii demnitari care ocupă locuinţe de serviciu.

5 afișări
Imaginea articolului RA-APPS va majora de patru ori chiria pentru vile, nu şi pentru actuali demnitari

RA-APPS va majora de patru ori chiria pentru vile din sectorul 1, nu şi pentru actuali demnitari

Chiriile vor creşte mai puţin pentru apartamentele de bloc şi de până la 3-4 ori pentru vilele aflate în zona centrală a Capitalei, ocupate de foştii demnitari, a declarat agenţiei MEDIAFAX secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, în subordinea căruia funcţionează regia.

El a precizat însă că pentru actualii demnitari, care au dreptul legal să ocupe o locuinţă de serviciu, nu vor fi majorate chiriile.

"Pentru apartamentele în care stau demnitarii care au dreptul legal la o locuinţă de serviciu în perioada mandatului, nu vom propune majorarea chiriilor, ci doar pentru cei care ocupă astfel de spaţii, dar nu au această calitate în momentul de faţă. Dacă am majora chiriile la locuinţele de serviciu, tot statul va trebui să compenseze aceste creşteri ale chiriilor şi atunci nu are niciun rost. Dar întrucât regia nu este un element de protecţie socială, mai ales pentru cei care stau în sectorul 1, mi se pare normal să cerem chirii mai apropiate de cele practicate pe piaţă, atâta timp cât vor mai sta acolo, câteva luni", a spus Bolojan.

Conform legii, statul suportă o parte din costurile de cazare ale demnitarilor în funcţie.

Secretarul general al Guvernului a declarat, joi seara, agenţiei MEDIAFAX, că acele contracte ale chiriaşilor din casele Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), care expiră în următoarele luni, vor fi prelungite doar până la jumătatea anului, urmare a deciziei Curţii Constituţionale, interval în care foştii demnitari vor fi notificaţi asupra faptului că trebuie să părăsească imobilele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici