Răcire accentuată a vremii şi în zilele următoare. Minimele vor atinge la MINUS 5 grade, chiar mai scăzute în zona de munte/ PROGNOZA METEO până la final de săptămână

Vremea se răceşte accentuat de marţi, ajungând-se la minime termice cuprinse între -2 şi chiar -5 grade Celsius în majoritatea regiunilor ţării. De vineri, tendinţa va fi de încălzire treptată.

1104 afișări
Imaginea articolului Răcire accentuată a vremii şi în zilele următoare. Minimele vor atinge la MINUS 5 grade, chiar mai scăzute în zona de munte/ PROGNOZA METEO până la final de săptămână

ALERTĂ ANM: Răcire accentuată a vremii şi în zilele următoare. Minimele vor ajunge şi la MINUS 5 grade/ Când se încălzeşte

În Banat, marţi vremea va fi caldă, însă ulterior se va răci accentuat, iar în perioada 26 – 29 martie vor fi maxime termice, în medie regională, de 10 - 12 grade şi minime în jur de 0 grade, chiar mai coborâte în 28 martie, când se va ajunge la valori de -2 grade. După acest interval, tendinţa va fi de încălzire treptată, de la o medie regională a valorilor maxime de 12 - 14 grade, până la 16 -17 grade. Tendinţa va fi asemănătoare şi pentru valorile minime de temperatură, care vor ajunge la 4-5 grade, transmite Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Şi în Crişana vremea este în răcire, de la 17 grade în prima parte a intervalului până la 8 grade în 27 martie, pentru ca, ulterior, să crească până la 14 grade la finalul lunii martie. Pentru a doua săptămână, cu mici variaţii, se vor atinge maxime, în general, de 15 -16 grade Celsius. Media temperaturilor minime va fi de 3 - 4 grade în primele două zile, apoi va scădea semnificativ, iar în 28 martie se va ajunge la minime în jur de -3 grade. Se vor semnala ploi slabe la începutul perioadei, apoi probabilitatea de apariţie a acestora va fi din nou în creştere după 3 aprilie.

În Transilvania, temperatura este, de asemenea, în scădere, sub nivelul anual al perioadei. În 26-29 martie, valorile vor ajunge la temperaturi maxime de 7 - 9 grade şi la minime negative între -5 şi -3 grade. După 29 martie, temperaturile vor creşte până spre 14 grade. Precipitaţiile vor fi slabe cantitativ.

Şi în Maramureş, temperaturile vor înregistra o scădere accentuată, astfel că, în intervalul 26 - 29 martie, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, respectiv o medie a valorilor maxime de 7 - 9 grade şi minime negative, ce vor ajunge în cele mai reci nopţi la valori de - 4 şi chiar -2 grade. După acest interval, se va încălzi uşor, de la o medie a valorilor maxime de 10 - 12 grade, până spre 15 - 16 grade la finalul celor două săptămâni de prognoză. Vor fi precipitaţii slabe în primele zile ale intervalului.

Vremea se va răci şi în Moldova, devenind rece pentru această perioadă a anului, când, între 26-29 martie se va ajunge la temperaturi de 6-8 grade. Chiar dacă după această perioadă vor mai fi alternanţe termice, tendinţa generală va fi de creştere, până la valori de 14 grade. Media temperaturilor minime va fi de 3-4 grade în primele două zile, apoi va scădea semnificativ, iar în 28 martie se va ajunge chiar şi la minime de -3 grade. În prima săptămână sunt prognozate precipitaţii slabe şi pe arii restrânse aproape în fiecare zi, iar în a doua săptămână probabilitatea de apariţie a acestora va creşte după 3 aprilie.

În Dobrogea, perioada va debuta cu vreme caldă, dar, ulterior, se va răci până aproape de sfârşitul lunii martie, când vor fi maxime termice uşor sub normalul perioadei, în medie de 8 - 11 grade. Ulterior, chiar dacă vor mai fi unele variaţii, este prognozată o încălzire uşoară, astfel că pentru a doua săptâmână sunt estimate maxime, în medie, de 12 - 14 grade. Media temperaturilor minime va fi de 4 - 6 grade în primele zile, apoi va scădea semnificativ, iar în 28 martie se va ajunge la minime în jur de 0 grade. După această noapte rece, media regională a valorilor minime va creşte uşor la valori de 4-6 grade. Temporar se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în 26 martie şi în 29 şi 30 martie.

Vremea în Muntenia va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu o medie regională a maximelor în jurul a 21 de grade. Şi aici, însă, vremea se va răci accentuat, sub normalul perioadei, ajungând la 11 grade. După 31 martie se vor înregistra creşteri ale valorilor maxime, care vor ajunge la 15 - 17 grade. Media temperaturilor minime va fi de 2 - 4 grade, pentru ca, în perioada 28-29 martie, să se ajungă de la -2 la 0 grade. După aceste nopţi reci, media regională a valorilor minime va creşte la 2 - 4 grade. Se vor semnala precipitaţii pe 26 martie.

Şi în Oltenia, vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu o medie a maximelor în jurul temperaturii de 21 de grade. Ulterior, însă, vremea se va răci în perioada 26 - 29 martie, maximele situându-se sub normalul termic caracteristic al perioadei, cu o medie regională de 11 - 12 grade. Ulterior, tendinţa va fi de încălzire uşoară, media valorilor maxime ajungând la 14 - 16 grade. Media valorilor minime va fi de 2 - 4 grade pentru ca, apoi, să scadă semnificativ pentru ca, în 28 şi 29 martie, să ajungă la - 2 grade, 0 grade. Se vor înregistra precipitaţii pe 26 martie.

La munte, vremea va fi rece în perioada 26-29 martie, cu valori maxime variind între -2 grade şi 0 grade şi minime de la -7 grade la -4 grade, chiar mai scăzute pe 28 martie, când vor ajunge şi la -10 grade. Ulterior, temperaturile vor creşte uşor, cu medii ale valorilor maxime de 3-4 grade. Se vor înregistra precipitaţii slabe cantitativ în 25 şi 26 martie şi, trecător, în perioada 28-30 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici