RADET a oprit apa caldă în Colentina şi Pantelimon. Firea, apel la ELCEN să deblocheze conturile RADET. Dragnea acuză Guvernul că a întrerupt apa caldă ca ”represalii”

RADET anunţă că apa caldă în Colentina şi Pantelimon a fost oprită de miercuri, cauza fiind lipsa banilor necesari pentru efectuarea reparaţiilor şi reviziilor la reţeaua de transport şi distribuţie.

6520 afișări
Imaginea articolului RADET a oprit apa caldă în Colentina şi Pantelimon. Firea, apel la ELCEN să deblocheze conturile RADET. Dragnea acuză Guvernul că a întrerupt apa caldă ca ”represalii”

RADET a oprit apa caldă în Colentina şi Pantelimon (Imagine Catalina Filip / Mediafax Foto)

"Situaţia opririi furnizării apei calde intervine după ce, în cursul săptămânii trecute, ELCEN a oprit funcţionarea CET Sud pentru efectuarea lucrărilor anuale de revizie. Alimentarea consumatorilor deserviţi de către această centrală, respectiv locuitorii sectoarelor 2, 3 şi 4, a fost preluată prin manevre în sistem, de CET Vest şi CET Progresu", anunţă RADET printr-un comunicat de presă.

"Dintre cele 3 sectoare afectate de oprirea CET SUD, Sectorul 2 este cel mai afectat, pentru că nu există capacitatea de acoperire a consumatorilor din această zonă. Ambele centrale sunt situate la distanţe mari faţă de Sectorul 2 şi, în acest sens, s-a dispus oprirea unui număr de 75 de puncte termice. În cazul în care nu s-ar fi luat aceasta decizie, pe ţeava de apa caldă, cetaţenii ar fi primit apă rece", mai precizează RADET.

"Sunt peste două luni de când anunţăm public care vor fi efectele luării de către ELCEN a deciziei de impunere a popririi de 100% pe conturile regiei. Acest lucru care a dus la imposibilitatea efectuării lucrărilor de reparaţii şi revizii anuale a reţelelor administrate de regia autonomă", a declarat Directorul Direcţiei Producere şi Exploatare RADET, Virgil Untea.

Reprezentanţii RADET susţin că apa caldă în Colentina şi Pantelimon va fi oprită până vineri însă precizează că această situaţie se poate repeta oricând şi în alte zone ale Capitalei.

Primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut joi apel la ELCEN să deblocheze conturile RADET pentru a putea finaliza reparaţiile la cele două CET-uri, în caz contrar apa caldă putând lipsi până în iulie.

”Reprezentanţii RADET mi-au spus, şi fac şi eu apel în acest moment la ELCEN, să deblocheze din conturile lor care ştiţi că în acest moment sunt blocate, sumele necesare şi pentu reparaţiile RADET-ului. De ce? Pentru că dacă nu le eliberează în acest moment, pentru ca lucrările să se facă simultan, şi din partea RADET-ului, atunci înseamnă că până pe 26 - 27 iunie vor fi revizii ELCEN, după care încep reparaţiile RADET. Asta înseamnă că ajungem în luna iulie fără apă caldă”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul General ales a precizat că le-a mai spus atât celor de la RADET, cât şi celor de la ELCEN că nu este normal să închidă simultan două CET-uri pentru revizie. ”Am vorbit atât cu reprezentanţii RADET, cât şi cu cei de la ELCEN. Într-adevăr e o noutate pe care aş vrea să o semnalez şi anume că în premieră au fost închise două CET-uri pentru revizie, nu doar unul cum se proceda în verile anterioare. Practic şi CET Sud şi CET Grozăveşti sunt în acest moment închise pentru revizie de către ELCEN care aparţine de Ministerul Economiei", a susţinut Gabriela Firea.

Întrebată dacă va discuta despre această situaţie şi cu Primarul General interimar, Răzvan Sava, Firea a spus că nu mai are rost.

”Din câte am înţeles, de la jurişti, primarul interimar îşi încheie mandatul mâine de dimineaţă (vineri-nr.), prin urmare ce-aş mai putea să vorbesc? Dacă domnia sa vroia să facă ceva, o făcea până acuma”, a mai spus Gabriela Firea.

Dragnea acuză Guvernul că a întrerupt apa caldă ca ”represalii” faţă de rezultatele PSD la locale

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat joi Guvernul că a întrerupt intenţionat apa caldă în două zone din Bucureşti - Colentina şi Pantelimon - la câteva zile după ce PSD a câştigat toate primăriile din Capitală, inclusiv Primăria Generală.

Întrebat de jurnalişti dacă are indicii potrivit cărora în spatele deciziei de a opri apa caldă ar fi putea fi o chestiune politică, Liviu Dragnea a răspuns că este ”din ce în ce mai puţin convins că este o coincidenţă”. ”Nu mai cred în coincidenţe, este posibil să fie şi un fel de represalii din partea Guvernului faţă de rezultatele pe care le-a obţinut PSD-ul şi pentru faptul că Gabi Firea a câştigat Primăria Capitalei. Este posibil orice, pentru că este foarte straniu, situaţia e stranie. În general, când se fac lucruri de genul ăsta, nu neapărat avantajează pe cineva. Ori se face din răutate, ori din prostie, ori pentru faptul că i-au certat cei de la PNL pentru că nu i-au ajutat în campanie”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD i-a acuzat pe cei din Ministerul Economiei, în subordinea căruia se află ELCEN, că, în loc să rezolve problema lipsei apei calde, s-au dus la meci în Franţa. ”Este inadmisibilă atitudinea Guvernului şi a Ministerului Energiei, respectiv a ELCEN faţă de bucureşteni. Nu poţi să motivezi că chiar acum trebuie făcute nişte reparaţii. Am înţeles că conducerea de la ELCEN e în Franţa şi, din câte ştiu, în Paris e apă caldă. Au plecat în Franţa la meci şi bucureştenii au rămas fără apă caldă. Mi se pare absolut inadmisibil. Acesta este dispreţul cu care au fost trataţi şi sunt trataţi românii, din păcate”, a mai spus Liviu Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici