Fostul director general al Complexului Energetic Oltenia, trimis în judecată de DNA

Procurorii anticorupţie din Craiova l-au trimis în judecată pe Laurenţiu Ciobotărică, fost director general al SC Complexul Energetic Oltenia, şi alte două persoane cu funcţii de conducere în cadrul complexului, toţi fiind acuzaţi de abuz în serviciu.

313 afișări
Imaginea articolului Fostul director general al Complexului Energetic Oltenia, trimis în judecată de DNA

Fostul director general al Complexului Energetic Oltenia, trimis în judecată de DNA (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

Procurorii DNA i- au trimis în judecată pe Laurenţiu Ciobotărică, fost director general executiv al SC Complexul Energetic Oltenia (CEO) SA Tîrgu Jiu, pe Daniel Antonie, director Divizia Minieră a complexului la data faptelor şi pe Dorina Jianu, director Legislaţie şi Guvernanţă Corporativă în cadrul SC CEO SA Tîrgu Jiu la data faptelor, toţi fiind acuzaţi de abuz în serviciu, cauza urmând să fie judecată de Tribunalul Gorj.

"La data de 22 decembrie 2015, inculpaţii Ciobotărică Ion Laurenţiu, în calitate de preşedinte al Directoratului SC CEO SA Tg. Jiu şi Antonie Daniel, în calitate de membru al Directoratului SC CEO SA Tg. Jiu, au aprobat şi acordat în mod nelegal, unei persoane, o compensaţie financiară constând în 5 remuneraţii fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiaşi Directorat, respectiv 128.100 lei", anunţă DNA într-un comunicat de presă, acesta fiind şi prejudiciul estimat de anchetatori.

Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina, director al Direcţiei Juridice şi Guvernanţă Corporatistă, care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora, susţin procurorii.

"Ciobotărică Laurenţiu, în înţelegere cu inculpata Jianu Dorina, nu a făcut altceva decât să amestece/să suprapună în mod intenţionat diverse prevederi legale şi situaţii de fapt pentru a crea confuzie şi a da o aparenţă de legalitate acţiunilor lor ilicite. Anterior, această activitate infracţională a fost precedată de nenumărate demersuri iniţiate de inculpatul Ciobotărică Laurenţiu care, încă de la numirea sa în funcţie, a încercat să se debaraseze de persoana compensată financiar în condiţiile de mai sus, astfel încât să aibă posibilitatea numirii unei alte persoane agreate în aceeaşi funcţie", mai precizează DNA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici