RADET: Este imposibil ca factura la întreţinere în ianuarie să fie cu 20% mai mare decât în decembrie

Directorul RADET Bucureşti, Bogdan Becheanu, susţine că este imposibil ca factura la întreţinere în luna ianuarie să fie cu 20 la sută mai mare decât în decembrie 2009, deoarece cantitatea de agent termic facturată la populaţie este mai mică cu 1,5 la sută decât în ianuarie 2009.

88 afișări
Imaginea articolului RADET: Este imposibil ca factura la întreţinere în ianuarie să fie cu 20% mai mare decât în decembrie

RADET: Este imposibil ca factura la întreţinere în ianuarie să fie cu 20% mai mare decât în decembrie (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Bogdan Becheanu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că este "imposibil" să fie majorate facturile la întreţinere în Capitală cu cel puţin 20%, aşa cum susţine preşedintele Federaţei Asociaţiilor de Proprietari din România, Radu Opaina.

El a precizat că pot apărea, la anumite apartamente, consumuri mai mari, din cauza zilelor geroase din ianuarie, dar cantitatea de agent termic facturată la populaţie pentru această lună este mai mică decât cea din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit datelor comunicate agenţiei MEDIAFAX de către RADET, în ianuarie 2010 a fost facturată, către abonaţii casnici, o cantitate de 747.185,97 de gigacalorii, comparativ cu 758.742,45 de gigacalorii în 2009.

Cea mai mare cantitate de agent termic facturată la populaţie este în Sectorul 3, de 182.713,75 de gigacalorii (comparativ cu 190.222,08 în 2009), urmată de Sectorul 6, de 168.908,92 gigacalorii (faţă de 170.158,62 anul trecut).

În Sectorul 2 a fost facturată o cantitate de 133.388,1 gigacalorii, în Sectorul 4 cantitatea facturată este de 131.467,05 gigacalorii, în Sectorul 5 este de 72.148,22 gigacalorii, iar în Sectorul 1 se înregistrează cea mai redusă cantitate de agent termic facturată, de 58.559,93 gigacalorii.

Şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că bucureştenii nu vor plăti mai mult în ianuarie 2010 decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Oprescu susţine că, din datele furnizate de RADET, facturile din ianuarie 2010 vor fi mai mici cu 10 la sută decât cele din ianuarie anul trecut şi că, mai mult, nu a fost un consum mai mare, motiv pentru care nu are de ce să crească facturile din prima lună a acestui an faţă de perioada similară din 2009.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din România, Radu Opaina, facturile la întreţinere vor fi mai mari cu cel puţin 20 la sută% în luna ianuarie, comparativ cu luna decembrie a anului trecut, din cauza gerului şi a creşterii preţului la gigacalorie.

Opaina a spus că valoarea facturilor la întreţinere va creşte diferit de la judeţ la judeţ, în funcţie de preţul practicat pentru gigacalorie, cele mai mari scumpiri fiind aşteptate în judeţele Arad, Alba, Vrancea - în municipiul Focşani, Vaslui, Constanţa - în Mangalia, Sibiu şi Braşov.

Cea mai mică majorare a facturilor la întreţinere, de 20 la sută, se va înregistra în Bucureşti, a precizat preşedintele Federaţei Asociaţiilor de Proprietari din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici