Radu Berceanu l-a demis marţi pe directorul Aeroportului Otopeni

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, l-a demis marţi pe directorul general al Aeroportului Henri Coandă Otopeni, Sorinel Ciobanu, numit în funcţie săptămâna trecută, pentru că nu a primit de la PSD o poziţie scrisă privind menţinerea sau nu a susţinerii pentru Sorinel Ciobanu.

59 afișări
Imaginea articolului Radu Berceanu l-a demis marţi pe directorul Aeroportului Otopeni

Radu Berceanu l-a demis marţi pe directorul Aeroportului Otopeni (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Berceanu a trimis vineri o adresă vicepremierului PSD Dan Nica prin care a cerut răspuns oficial din partea PSD privind numirea lui Sorinel Ciobanu. Ministrul Transporturilor arată că Nica este cel care s-a ocupat în mod direct de promovarea propunerilor PSD pentru ocuparea funcţiilor de conducere ale instituţiilor pentru care responsabilitatea îndeplinirii programului de guvernare revenea PSD.

"Am primit, sub semnătura preşedintelui PSD, Mircea Geoană, cu ştampila Consiliului Naţional, propunerea ca d-l Sorinel Ciobanu să ocupe funcţia de director general al Aeroportului Internaţional Henri Coandă, prin rectificarea adresei anterioare în care Mihalache Florin era propus pentru acest post", se spune în adresă.

Berceanu menţionează că a verificat CV-ul anexat şi a avut o discuţie cu Sorinel Ciobanu, din care a constatat că, din punct de vedere profesional, acesta satisface cerinţele ocupării funcţiei, a emis ordinul de numire şi a anunţat presa.

"Jurnaliştii au ridicat problema unei acuzaţii mai vechi la adresa d-lui Ciobanu, la care dânsul a şi răspuns în conferinţa de presă. Eu am declarat că responsabilitatea numirii, din punct de vedere profesional, îmi aparţine, dar, din alte puncte de vedere, care oricum nu figurau în CV, aparţine PSD, ai cărui reprezentanţi cunosc persoana în cauză şi au decis să o promoveze. Imediat, purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan-Niculescu Duvăz, a încercat să transfere responsabilitatea acestei numiri asupra mea, printr-o declaraţie de presă. Consider că PSD trebuie să decidă cine conduce partidul: preşedintele sau purtătorul de cuvânt", se arată în scrisoare.

 

Berceanu aminteşte că în momentul în care PDL a propus o persoană compromisă la ANIF, PDL nu a încercat să transfere responsabilitatea asupra ministrului Ilie Sârbu sau a PSD.

"Vă rog să procedaţi la fel. La întâlnirea coaliţiei de luni, 22 iunie, ora 9.00, aştept din partea PSD o poziţie scrisă privind menţinerea sau nu a susţinerii pentru domnul Sorinel Ciobanu. În lipsa unei astfel de poziţii scrise, voi considera că PSD şi-a retras această propunere şi îl voi demite pe d-l Sorinel Ciobanu", se menţionează în adresă.

Berceanu l-a numit joi, 18 iunie, pe Sorinel Ciobanu în funcţia de director general al Aeroportului Otopeni, înlocuindu-l pe Gabriel Ţară.

Fost director general al Aeroportului Băneasa, Ciobanu a fost trimis în judecată, anul trecut, de de procurorii DNA, alături de alte cinci persoane, fiind acuzat că a aprobat un schimb de terenuri între SN AIBB şi o persoană fizică prin care a adus societăţii un prejudiciu de peste patru milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici