Radu Mazăre cere demiterea directorului Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, îi va solicita ministrului Mediului, Rovana Plumb, demiterea directorului Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Constanţa pentru că nu a eliberat un aviz pentru realizarea unor parcări într-un cartier din municipiul Constanţa.

259 afișări
Imaginea articolului Radu Mazăre cere demiterea directorului Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa

Rovana Plumb (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Radu Mazăre a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută în cartierul în care vrea să fie construite parcările, că directorul de la APM Constanţa a transmis că pentru realizarea proiectului ar fi nevoie de un studiu de impact, fapt ce ar duce la întârzierea lucrărilor.

"În acest cartier avem un proiect pentru a face spaţii de parcare şi a lărgi aceste alei pietonale pe care oamenii merg cu maşina. Vrem să desfiinţăm zonele acestea de bătătură, unde parchează oamenii, pentru a pune asfalt acolo. Avem banii, avem maşinăriile pregătite, avem asfaltul pregătit, nu avem aviz de la Mediu. Mai exact, am depus documentaţia pentru a lua aviz de la ei de două săptămâni şi stăm cu asfaltul cald şi astăzi, după două săptămâni, au venit nişte inspectori care au spus că aşa cum le-a zis lor directoarea, trebuie să facem studiu de impact care durează opt luni ca să asfaltăm bătăturile astea", a afirmat Radu Mazăre.

El a precizat că decât să fie schimbat proiectul şi întârziate lucrările mai bine este schimbat directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului.

"S-a schimbat Guvernul şi decât să schimbă noi proiectul sau să stăm opt luni pentru un aviz, mai bine o schimbă pe cucoană, care e directoare la mediu. Nu ştiu cum o cheamă, dar nu contează, aceeaşi atitudine de frână au avut în permanenţă. În lege e prevăzut că putem să extindem şi să facem parcări pe scuaruri de acest gen, e prevăzut de când a fost Nemirschi la Mediu, dar nu vrea ea. Dacă nu vrea ea, o să o schimbăm, o să-i solicit ministrului Mediului să o schimbe mâine (n.r. - miercuri)", a mai spus primarul Constanţei.

Prin acest proiect vor fi realizate o mie de locuri de parcare pe lângă cele 640 existente.

Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa este Simona Constantin, care ocupă această funcţie de la sfârşitul anului trecut, după ce fostul director, Senol Zevri, a fost suspendat din funcţie pentru că a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită.

Radu Mazăre declara că în perioada următoare este aşteptată într-o vizită la Constanţa Rovana Plumb, ministrul Mediului, pentru a discuta cu aceasta toate proiectele care au întâmpinat dificultăţi în guvernările trecute.

"Am discutat cu doamna ministru Rovana Plumb şi o să facă o vizită în Constanţa să discutăm toate proiectele care au rămas neavizate şi care au fost înfrânate din partea Mediului, inclusiv şoseaua de coastă, inclusiv insuliţele de pe mare la care ţin foarte mult şi nu sunt foarte dificile. Va veni şi vom repune pe tapet toate problemele acestea, inclusiv legătura lacului Siutghiol cu marea", spunea Mazăre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici