Radu Mazăre le-a cerut judecătorilor să se întoarcă în Madagascar, la un an după ce a fost adus în ţară

  • Fostul edil al Constanţei, Radu Mazăre, a cerut să fie transferat în Madagascar
  • Solicitarea omului de afaceri a fost respinsă de judecătorii Curţii de Apel Constanţa
  • Radu Mazăre a fost extrădat acum mai bine de un an, pentru executarea unei pedepse de nouă ani de închisoare
2347 afișări
Imaginea articolului Radu Mazăre le-a cerut judecătorilor să se întoarcă în Madagascar, la un an după ce a fost adus în ţară

Radu Mazăre

Radu Mazăre le-a cerut judecătorilor de la Curtea de Apel Constanţa să se întoarcă în Republica Madagascar, însă solicitarea fostului primar al Constanţei a fost respinsă, decizia fiind definitivă. În prezent, magistraţii constănţeni judecă în apel un dosar în care fostul edil al municipiului Constanţa este cercetat pentru abuz în serviciu privind vânzarea unor terenuri din Mamaia la preţuri subevaluate.

"În baza art.74 alin.(2) cu ref. la art.65 din Lg. nr.302/2004 rep. & modif., constatând că nu sunt îndeplinite condiţiile extrădării active, respinge cererea privind transferul temporar al apelantului Mazăre Radu Ştefan în Republica Madagascar", scrie în soluţia publicată pe portalul instanţei.

În mai 2019, omul de afaceri a fost adus din Madagascar în România, sub escorta Poliţiei, pentru a-şi ispăşi o pedeapsă de nouă de închisoare cu executare.

Radu Mazăre a fost condamnat definitiv de magistraţii Înaltei Curţi, în februarie 2019, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri (plaje şi faleze din Constanţa şi Mamaia), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro (decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe).

În martie 2020, fostul edil de Constanţa a cerut să fie mutat de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Slobozia, pentru a fi mai aproape de familia sa, stabilită în Constanţa. În iulie anul trecut, Radu Mazăre s-a căsătorit, în penitenciar, cu Roxana Mihalache. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici