Raed Arafat a trimis o echipă de evaluare la Petrila

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a trimis o echipă de evaluare la Petrila, condusă de medicul coordonator al SMURD Mureş, Cristian Boeriu, care va stabili unde şi când vor fi transferaţi minerii răniţi, aflaţi acum la spitalul din Petroşani.

91 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat a trimis o echipă de evaluare la Petrila

Raed Arafat a trimis o echipă de evaluare la Petrila (Imagine: Mediafax Foto)

Raed Arafat a declarat că echipa este condusă de medicul coordonator al SMURD Mureş, Cristian Boeriu, şi urmează să evalueze eventualele transferuri ale minerilor la alte unităţi medicale.

Secretarul de stat a afirmat că echipa va stabili dacă minerii răniţi pot fi transportaţi şi, dacă este posibil, la care unităţi medicale să fie duşi.

Potrivit lui Raed Arafat, există posibilitatea ca minerii răniţi să poată fi preluaţi, duminică, de elicopeterele SMURD, în cazul în care condiţiile meteorologice vor permite acest lucru, să fie transportaţi până la un aeroport apropiat de unde să fie preluaţi de avioane militare sau să fie duşi cu maşinile către alte unităţi medicale.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că în cursul zilei de duminică, reprezentanţi ai ministerului vor face anchete sociale la toate familiile minerilor afectaţi de cele două explozii de la mina Petrila şi, în funcţie de rezultatul acestora, se va stabili ce ajutoare vor putea fi acordate familiilor.

Un număr de 12 mineri au murit, sâmbătă, la mina Petrila, în urma a două explozii, alţi 11 fiind internaţi la Spitalul de Urgenţă din Petroşani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici