Raed Arafat: Modificăm legea pentru recunoaşterea specializărilor medicale obţinute în SUA, Canada, Israel

Ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat joi că va fi elaborat un act normativ pentru recunoaşterea specializărilor medicale obţinute în SUA, Canada şi Israel, pentru ca medicii români care doresc să revină în ţară să poată profesa fără a mai face încă o dată rezidenţiatul.

693 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat: Modificăm legea pentru recunoaşterea specializărilor medicale obţinute în SUA, Canada, Israel

Raed Arafat (Imagine: Victor Ciupuliga/ Mediafax Foto)

Raed Arafat a precizat că a discutat deja cu reprezentanţii Guvernului şi Ministerului Educaţiei pentru modificarea legislaţiei, dată fiind realitatea lipsei medicilor în România.

Astfel, medicii români din SUA, Canada şi Israel care doresc să revină şi să practice medicina în ţară nu ar mai trebui să se înscrie la rezidenţiat, ci le-ar fi recunoscute diplomele de specialitate dobândite în ţara respectivă şi ar avea de făcut "doar câţiva paşi" pentru a obţine dreptul de practică.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, mulţi medici români care şi-au obţinut specializarea într-una dintre aceste trei ţări au solicitat să se găsească o soluţie ca să poată profesa în ţară, în condiţiile în care nu este recunoscută specializarea obţinută în afara Uniunii Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici