Rafila anunţă un program de investiţii pentru îmbunătăţirea hranei din spitale

Rafila anunţă lansarea unui program de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii hranei din spitale, pentru care se poartă negocieri cu Banca Mondială. Două treimi din spitalele româneşti se servesc de catering, de unde apar cele mai multe reclamaţii.

136 afișări
Imaginea articolului Rafila anunţă un program de investiţii pentru îmbunătăţirea hranei din spitale

Rafila anunţă un program de investiţii pentru îmbunătăţirea hranei din spitale

„Avem discuţii avansate cu cei de la Banca Mondială ca să facem un program de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii hranei în spitalele româneşti şi a siguranţei hranei. Va fi un apel de proiecte necompetitiv pe care sperăm să îl lansăm la începutul anului viitor”, a declarat vineri ministerul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a spus că, în urma unei evaluări care a vizat peste 250 de spitale, s-a stabilit că două treimi aveau servicii de catering şi că doar o treime aveau propriile bucătării.

„De cele mai multe ori reclamaţiile sunt legate de catering pentru că mâncarea ori e rece, ori e destul de puţin atrăgătoare, poate şi din punct de vedere al conţinutului, pentru că discutăm de cheltuielile de transport, de ambalajele de unică folosinţă şi, nu în ultimul rând, de profitul unei astfel de companii. Doar o treime dintre spitale aveau bucătării proprii, în general numărul mediu de angajaţi era de 15, sigur că lucrurile sunt diferite în funcţie de mărimea spitalului”, a spus Rafila.

„Programul Hrană bună şi sigură pentru pacienţi e un nou program pe care îl lansăm, de data aceasta în parteneriat cu Banca Mondială, ştiţi bine că există această discuţie în spaţiul public în legătură cu mâncarea pe care o primesc pacienţii”, a adăugat ministrul.

Conform acestuia, programul vizează reabilitatea blocurilor alimentare, acolo unde există, şi dotarea acestor bucătării.

„Un buget mediu de 2,5 milioane de euro pentru o unitate este suma la care am ajuns, ceea ce ar înseamnă un buget estimativ de circa 450 de milioane de euro”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici