Alexandru Rafila: Cinci milioane de persoane ar trebui vaccinate, ca să sperăm la imunizare colectivă. Câte persoane ar trebui vaccinate zilnic, în opinia sa

Trebuie vaccinate cinci milioane de persoane pentru a obţine imunizarea colectivă până la sfârşitul lunii septembrie, ceea ce înseamnă 50.000 de persoane pe zi, spune Alexandru Rafila. El crede că actuala campanie de vaccinare e solemnă, nu empatică.

4621 afișări
Imaginea articolului Alexandru Rafila: Cinci milioane de persoane ar trebui vaccinate, ca să sperăm la imunizare colectivă. Câte persoane ar trebui vaccinate zilnic, în opinia sa

Alexandru Rafila: Cinci milioane de persoane ar trebui vaccinate, ca să sperăm la imunizare colectivă. Câte persoane ar trebui vaccinate pe zi, în opinia sa

Alexandru Rafila speră ca rata de vaccinare anti-Covid-19 să devină mai eficientă.

„Sperăm să îşi îmbunătăţească performanţa. În mod evident, trebuie să ajungem la un număr mult mai mare de persoane vaccinate în fiecare zi, ca să putem să sperăm că vaccinăm măcar cu vaccinurile de la Pfizer şi de la Moderna circa cinci milioane de persoane până în luna septembrie. Asta înseamnă că măcar 50.000 de persoane trebuie vaccinate în fiecare zi şi cu cât începe mai rapid cea de-a doua etapă, cu programarea prin intermediul medicilor de familie sau direct pe site-ul legat de această vaccinare, cred că ar fi mai bine”, afirmă la RFI deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

El crede că ar fi nevoie de o campanie de informare reală pe tema vaccinării anti-Covid-19.

„Important este ca această campanie de vaccinare să meargă în paralel şi cu o campanie de informare reală, nu doar de promovare a vaccinării, ci de informare a populaţiei, care să fie ţintită pentru fiecare categorie de populaţie, pentru că lucrurile sunt foarte diferite între mediul rural şi cel urban, între categorii defavorizate sau alte categorii de persoane”, adaugă Rafila.

În opinia sa, campania actuală de informare pe tema vaccinului anti-Covid-19 nu a fost empatică: ”Clipurile doar au încurajat lumea să se vaccineze. Mie mi se pare că nu prea au fost empatice, au fost solemne, dacă vreţi, mai puţin empatice. (...) Dacă lucrurile se desfăşoară bine şi într-adevăr va exista nu numai entuziasm, ci şi profesionalism în gestionarea acestei campanii de vaccinare, ar trebui ca până la sfârşitul lunii septembrie să se întâmple acest lucru (imunizarea colectivă”, conchide Alexandru Rafila.

Potrivit datelor puse la dispoziţia centrului naţional de vaccinare de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, luni situaţia privind derularea campaniei de vaccinare în spitale era următoarea:

  • Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) – 16.896 persoane.
  • Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 125.190 persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici