Raluca Turcan: Casele de pensii sunt la un minim istoric al numărului de dosare de pensii restante la recalculare

Casele de pensii sunt la un minim istoric în ceea ce priveşte numărul de dosare de pensii restante la recalculare: au mai rămas de soluţionat doar 139 de dosare de pensii naţionale, din cele aproape 19.000 câte erau în ianuarie 2020, anunţă ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

620 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: Casele de pensii sunt la un minim istoric al numărului de dosare de pensii restante la recalculare

„Mai mult, în cazul celor 139 de dosare rămase lipsesc, în mare parte, documentele necesare pentru recalculare – lipsuri care pot fi completate doar de beneficiari şi nu ţin de competenţa caselor de pensii. În ceea ce priveşte pensiile internaţionale, 1.700 de dosare restante de acest fel au fost rezolvate doar în ultimele trei săptămâni. Astfel, numărul celor care rămân de soluţionat este de circa 3.700, de la o restanţă de 5.400 la momentul preluării mandatului”, a precizat ministrul, într-o postare pe Facebook.

Raluca Turcan spune că, împreună cu Preşedintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, a făcut o nouă analiză a rezultatelor, pentru a identifica judeţele unde este nevoie de o mobilizare mai bună la nivelul caselor de pensii, pentru recuperarea restanţelor. „De asemenea, vom stabili un calendar pentru modernizarea condiţiilor de lucru în casele de pensii, astfel încât pe viitor, munca angajaţilor să se poată desfăşura cât mai bine cu putinţă”.

 

❗️În acest moment suntem la un minim istoric în ceea ce priveşte numărul de dosare de pensii restante la recalculare: au...

Publicată de Raluca Turcan pe Marţi, 9 februarie 2021

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici