Rămăşiţele unui alpinist german dispărut în 1986, găsite într-un gheţar din Elveţia

Rămăşiţele unui alpinist german dispărut în 1986 au fost găsite într-un gheţar din apropierea faimosului Matterhorn din Elveţia.

637 afișări
Imaginea articolului Rămăşiţele unui alpinist german dispărut în 1986, găsite într-un gheţar din Elveţia

Sursa: AP / Mediafax Foto

Descoperirea este cea mai recentă dintr-o serie de „secrete” păstrate de mult timp pe care le-au dezvăluit gheţarii alpini, care acum se topesc din cauza schimbărilor climatice.

Cadavrul a fost descoperit la începutul acestei luni de către alpiniştii care traversau gheţarul Theodul. Aceştia au observat un bocanc şi crampoane ieşind din gheaţă.

Analiza ADN a arătat că trupul este cel al unui alpinist german, dispărut în urmă cu 37 de ani. O uriaşă operaţiune de căutare şi salvare desfăşurată la acea vreme nu a reuşit să găsească nicio urmă a acestuia.

Poliţia nu a dat numele alpinistului, dar a precizat că acesta avea 38 de ani când a dispărut în timpul unei drumeţii, conform BBC.

Gheţarul Theodul, la fel ca şi gheţarii din toţi Alpii, a înregistrat o scădere accentuată în ultimii ani. Acesta face parte din faimoasa regiune de schi din Zermatt, cea mai înaltă din Europa, care funcţionează pe tot parcursul anului.

Anul trecut, epava unui avion prăbuşit în 1968 a ieşit la suprafaţă din gheţarul Aletsch.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici