Raport FINAL al Comisiei pentru alegerile din 2009. Concluziile prezentate de Oana Florea: Putem deduce că au existat acţiuni de influenţare a rezultatului votului

Preşedintele Comisiei pentru alegerile din 2009, deputatul PSD Oana Florea, a prezentat, marţi, concluziile Raportului final al acestui for, după 8 luni de activitate, precizând că, în lipsa buletinelor de vot, se poate doar deduce că au existat acţiuni de influenţare a scrutinului.

1100 afișări
Imaginea articolului Raport FINAL al Comisiei pentru alegerile din 2009. Concluziile prezentate de Oana Florea: Putem deduce că au existat acţiuni de influenţare a rezultatului votului

Raportul FINAL al Comisiei pentru alegerile din 2009. Concluziile prezentate de Oana Florea: Putem deduce că au existat acţiuni de influenţare a rezultatului votului

VEZI MAI JOS FOTO DOCUMENT

„Concluzia Raportului este că au fost nişte acţiuni concertate de schimbare a şefilor de prefecturi şi de deconcentrate din teritoriu cu intenţia de a schimba sau de a modifica rezultatul votului dacă era necesar, dar neavând buletine de vot nu putem spune cu certitudine acest lucru. Putem doar să deducem că aceste acţiuni au avut loc, că s-a încălcat legea şi că au avut scopul de a influenţa rezultatul votului”, a spus Oana Florea.

Ea a menţionat că pe parcursul celor 8 luni de activitate Comisia a audiat 45 de persoane, fiind emise, totodată, şi 4 decizii ale CCR care au creat cadrul legislativ necesar desfăşurării în bune condiţii a comisiilor de anchetă.

În ceea ce priveşte subiectul „sufrageriei lui Oprea”, Oana Florea a arătat că unele persoane au refuzat să vină al audieri, altele au răspuns în scris „nespunând nimic”, iar altele au invocat ancheta Parchetului.

„Conform Ordonanţei de clasare am aflat că în casa domnului Oprea au participat George Maior, Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi, Dan Andronic, Neculai Onţanu şi Anghel Iordănescu. Nu au vrut să vorbească cu ce scop se aflau în acelaşi loc, ceea ce face să planeze suspiciunea că s-au întâlnit cu scopul de a influenţa rezultatul alegerilor. Din probe nu se poate trage o astfel de concluzie, am explicat motivele”, a arătat Oana Florea.

Ea a precizat că Raportul final a fost adoptat marţi cu 9 voturi „pentru” de către reprezentanţii PSD, ALDE şi UDMR.

Raportul va fi trimis Parchetului, Administraţiei Prezidenţiale, CSM şi Guvernului, a mai spus Oana Florea.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici