Raport Inspecţia Judiciară: Aproape 3.000 de magistraţi au fost vizaţi de dosare penale la DNA | DOCUMENT

Aproape 3.000 de magistraţi au fost vizaţi de dosare penale de la DNA, în perioada 2014-2018, se arată în raportul Inspecţiei Judiciare, fiind incluşi foşti membri CSM, inspectori judiciari şi un judecător CCR. Dintre aceştia, cei mai mulţi sunt judecători.

2923 afișări
Imaginea articolului Raport Inspecţia Judiciară: Aproape 3.000 de magistraţi au fost vizaţi de dosare penale la DNA | DOCUMENT

Raport Inspecţia Judiciară: Aproape 3.000 de magistraţi au fost vizaţi de dosare penale la DNA

În total, la DNA au fost înregistrate 1.459 de dosare vizând procurori (163 dosare deschise în urma autosesizării şi 1296 dosare în urma plângerilor, a denunţurilor sau disjungerilor), potrivit raportului Inspecţiei Judiciare întocmit în urma controlului care a vizat dosarele cu magistraţi deschise în perioada 2014-2018.

La nivelul Structurii Centrale şi a structurilor teritoriale ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost vizaţi de dosare penale 845 procurori, dintre care care doi membri/foşti membri ai Consiliului Superior al Magistraturii şi 5 inspectori judiciari procurori.

„În total, la nivelul Structurii Centrale şi a structurilor teritoriale ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost vizaţi 1962 de judecători (351 în materie penală şi 1590 în materie civilă - între care un membru al Curţii Constituţionale, 13 judecători membri/foşti membri ai Consiliului Superior al Magistraturii şi 16 inspectori judiciari). În dosarele soluţionate au fost vizaţi 1604 judecători (293 în materie penală şi 1293 judecători în materie civilă, la care se adaugă 11 judecători membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, un judecător al Curţii Constituţionale şi 5 judecători inspectori)”, se arată în raport.

În dosarele soluţionate au fost vizaţi 1.604 judecători (293 în materie penală şi 1293 judecători în materie civilă, la care se adaugă 11 judecători membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, un judecător al Curţii Constituţionale şi 5 judecători inspectori).

La polul opus, în dosarele nesoluţionate au fost vizaţi, în total, 433 de judecători (59 în materie penală şi 365 în materie civilă, la care se adaugă 2 membri ai Consiliului Superior al Magistraturii şi 7 inspectori judiciari).

În urma controlului inspectorii judiciari au formulat o serie de propuneri. Între acestea se numără şi adoptarea unor măsuri pentru a arhiva suporturile optice cu masurile speciale de supraveghere tehnică.

„Luarea de către organele şi persoanele competente din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a măsurilor necesare pentru stabilirea şi asocierea parametrilor de repartizare pentru fiecare obiect şi introducerea acestora în aplicaţia informatică, în vederea generării automate, precum şi pentru stabilirea şi introducerea în aplicaţia informatică a complexităţii premergătoare pentru completele judecătorului de cameră preliminară/fond”, se mai subliniază în raport în privinţa propunerilor.

În urma plenului de marţi, care a durat 7 ore, a fost validat raportul Inspecţiei Judiciare privind dosarele de pe rolul DNA cu magistraţii. Subiectul creat numeroase discuţii contradictorii între membrii CSM.

 

Raport DNA - Dosare Magistraţi by Mediafax.ro on Scribd

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici