Raport: Polonia, România şi Bulgaria, la coada clasamentului în ceea ce priveşte drepturile LGBTQ+ din UE

Pentru al patrulea an consecutiv, Polonia deţine cel mai slab bilanţ în ceea ce priveşte drepturile LGBTQ+ din UE, urmată de România şi Bulgaria, se arată într-un raport al organizaţiei de apărare a drepturilor ILGA-Europa publicat joi.

308 afișări
Imaginea articolului Raport: Polonia, România şi Bulgaria, la coada clasamentului în ceea ce priveşte drepturile LGBTQ+ din UE

Raportul clasifică ţările europene pe baza unei analize a legilor şi politicilor care afectează persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transsexuale şi intersexuale (LGBTI). Fiecărei ţări i se atribuie o notă, care variază de la 0 (încălcări grave ale drepturilor omului) la 100% (egalitate deplină).

La fel ca în 2022, Malta se află în fruntea listei cu un scor de 89%, urmată de Belgia şi Danemarca, la egalitate cu 76%, toate cu mult peste Polonia (15%), România (18%) şi Bulgaria (20%), notează POLITICO.

"În pofida atacurilor intense anti-LGBTI în mai multe ţări, egalitatea continuă să avanseze în Europa", prin adoptarea de "legislaţie care recunoaşte identitatea de gen", a precizat ILGA-Europe într-un comunicat de presă.

Deşi Polonia rămâne cea mai slabă în clasament dintre ţările UE, ceea ce se întâmplă din 2020, a câştigat două puncte faţă de anul trecut.

În afară de ţările UE, potrivit raportului, ţările care respectă cel mai puţin drepturile LGBTQ+ pe continentul european sunt Azerbaidjan, Turcia, Rusia şi Armenia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici