Raportul dat în Comisia juridică a Senatului pe proiectul care prevede interzicerea radarelor ascunse

Comisia juridică a Senatului a dat raport de respingere pentru proiectul ce prevede instalarea radarelor exclusiv pe maşinile cu însemne distinctive ale poliţiei rutiere. De asemenea, proiectul prevede că poliţiştii sunt obligaţi să poarte uniforme cu semne distinctive.

989 afișări
Imaginea articolului Raportul dat în Comisia juridică a Senatului pe proiectul care prevede interzicerea radarelor ascunse

Proiectul ce prevede interzicerea radarelor ascunse, raport negativ în Comisia juridică a Senatului

Comisia juridică a Senatului a dat, marţi, raport negativ pentru propunerea legislativă iniţiată de mai mulţi parlamentari PNL care prevedea modificarea şi completarea art.109 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

„Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac direct de către poliţistul rutier, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României, de către poliţiştii de frontieră. Poliţiltii rutieri, respectiv poliţiştii de frontieră sunt obligaţi să poarte uniformă cu înscrisuri şi însemne distinctive”, prevede proiectul.

De asemenea, potrivit iniţiativei, dispozitivele destinate măsurării vitezei se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisuri şi însemnele distictive ale poliţiei rutiere. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanţă maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere.

”Se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive, de către poliţişti care nu poartă uniforme, cu înscrisuri şi însemne distinctive şi care nu sunt amplasate în locuri vizibile”, se mai menţiona în proiect.

Comisia juridică a dat raport negativ, motivând că şi decizia Curţii Constituţionale a fost de respingere.

Iniţiativa a fost adoptată de cele două Camere, însă a fost trimisă la reexaminare de preşedintele Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
juridică,
radar,
senat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici