RAR: Peste 75% dintre maşinile testate în trafic în Bucureşti şi Ilfov sunt neconforme cu siguranţa

Peste 75% dintre cele 3.759 maşini verificate în trafic de către Registrul Auto Român (RAR), în Bucureşti şi judeţul Ilfov, de la începutul anului şi până la jumătatea lunii noiembrie, au fost neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere, a anunţat Registrul.

32 afișări
Imaginea articolului RAR: Peste 75% dintre maşinile testate în trafic în Bucureşti şi Ilfov sunt neconforme cu siguranţa

RAR: Peste 75% dintre maşinile testate în trafic în Bucureşti şi Ilfov sunt neconforme cu siguranţa (Imagine: Mediafax Foto)

De asemenea, statisticile RAR arată că 37,7% din totalul maşinilor verificate (3.759 unităţi), prin 423 de acţiuni de control, au prezentat pericol iminent de accident.

În funcţie de emisiile poluante, 34,3% dintre maşini nu au corespuns normelor stabilite pentru maşina respectivă, potrivit datelor RAR, remise, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Pe de altă parte, 5,3% nu au fost conforme din punct de vedere al identificării.

După motorizare, cele mai multe probleme au fost depistate la maşinile pe benzină, 38,9% fiind neconforme, în timp ce vehiculele cu propulsoare diesel ponderea a fost de 20,8%.

Măsura de verificare a vehiculelor în trafic este parte a unui protocol comun de colaborare între Direcţia Poliţiei Rutiere şi Regia Autonomă - Registrul Auto Român.

Acţiunile comune sunt organizate cu scopul de a reduce cauzele generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave, produse din cauza deficienţelor tehnice ale maşinilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici