Răspunsul dat de Orban când a fost întrebat cum se vor realiza creşterile - de alocaţii, pensii şi salarii - garantate de PNL

Chestionat despre cum va realiza Guvernul creşterile garantate, la alocaţii, pensii şi salarii, într-un mod sustenabil, pe baza dezvoltării economice despre care liberalii vorbesc, premierul Ludovic Orban a spus că „nu suntem la o şedinţă de analiză, suntem la o declaraţie de presă”.

513 afișări
Imaginea articolului Răspunsul dat de Orban când a fost întrebat cum se vor realiza creşterile - de alocaţii, pensii şi salarii - garantate de PNL

Răspunsul dat de Orban când a fost întrebat cum se vor realiza creşterile - de alocaţii, pensii şi salarii - garantate de PNL

„Obiectivul nostru este acela de a creşte toate veniturile românilor, salariile în mediul privat, salariile, pensile, alocaţiile, dar la baza acestora trebuie să stea o dezvoltare economică, care să aibă la bază investiţii, creşterea productivităţii, aplicarea inovaţiei şi cercetării, creşterea companiilor româneşti, dezvoltarea pe pieţele regionale şi globale şi anume, dezvoltarea economică autentică, nu măriri pe hârtie care să ducă la inflaţie şi să nu poată fi susţinute în perspectivă”, a spus premierul Ludovic Orban, luni, în urma şedinţei BEx.

Întrebat cum se vor realiza creşterile în condiţiile enumerate, premierul a spus că „nu suntem la o şedinţă de analiză, suntem la o declaraţie de presă”, susţinând, în continuare, că „PNL şi Guvernul nostru va creşte pensile, alocaţiile şi are ca obiectiv creşterea veniturilor românilor în toate domeniile de activitate”.

Despre posibilitatea creşterii alocaţiilor şi pensiilor, anul acesta, etapizat, Ludovic Orban a motivat că orice decizie se ia după analiza economiei în primele şase luni.

„Orice decizie nu se poate lua decât după analiza evoluţiei economiei în primele şase luni. De altfel, dacă vă uitaţi în Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, Guvernul are obligaţia ca după şase luni să prezinte un raport privind evoluţia economică şi bugetară, în funcţie de care fundamentează rectificarea bugetară. Fiindcă dacă tu faci rectificare fără să ţii cont de evoluţie, guvernele PSD, dacă vă aduceţi aminte, nu au prezentat niciodată acest raport pe care aveau obligaţia să îl prezinte”, a explicat Orban.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, spune că susţine „100% afirmaţiile lui Ludovic Orban”, conform cărora evoluţia economiei va influenţa dinamica cheltuielilor cu asistenţa socială, precizând că dublarea alocaţiilor nu a fost inclusă în buget şi este nevoie de resurse suplimentare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici