Rata de promovare a Bacalaureatului de toamnă mai mică faţă de anul trecut

Rata finală de promovare, înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, este 32,9%, în creştere cu 2,6%, comparativ cu primele rezultate, a anunţat vineri Ministerul Educaţiei.

112 afișări
Imaginea articolului Rata de promovare a Bacalaureatului de toamnă mai mică faţă de anul trecut

Rata de promovare a Bacalaureatului de toamnă mai mică faţă de anuul trecut

Astfel, 10.531 de candidaţi, cu 828 mai mulţi, faţă de prima afişare a rezultatelor, au promovat examenul în această sesiune. Dintre aceştia, 7.359 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 3.172 de candidaţi provin din promoţiile anterioare.

Rata de succes pentru promoţia care a absolvit liceul în anul şcolar 2020 - 2021 a crescut la 34,9%, de la 32,3% înainte de contestaţii, în timp ce ponderea candidaţilor promovaţi din promoţiile anterioare este 28,9%, faţă de 26,3% anterior soluţionării contestaţiilor.

În sesiunea similară a anului trecut procentul candidaţilor promovaţi s-a situat la 34,1%.

Conform ministerului, au fost depuse 11.756 de contestaţii, iar în cazul a 10.886 de lucrări notele au fost modificate prin creştere sau micşorare.

Media minimă de promovare a examenului este 6, iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici