Rata de vindecare la cel mai mare spital de Boli Infecţioase din Moldova, de două ori mai mare decât cea naţională

  • Mai bine de jumătate din pacienţii COVID pozitiv trataţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi s-au vindecat
  • Statisticile arată că rata vindecării este de 52 %, faţă de 23 % cât este cea la nivel naţional
3231 afișări
Imaginea articolului Rata de vindecare la cel mai mare spital de Boli Infecţioase din Moldova, de două ori mai mare decât cea naţională

Rata de vindecare la cel mai mare spital de Boli Infecţioase din Moldova, de două ori mai mare decât cea naţională

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi a fost prima unitate din zona Moldovei care a tratat pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. De la primul pacient internat pe data de 4 martie şi până astăzi, la unitatea medicală au fost tratate peste 400 de persoane. 
 
Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi: Peste 200 sunt vindecaţi. La aceştia mai adăugăm şi 51 de pacienţi cu forme uşoare şi asimptomatice care s-au externat de la Spitalul CFR. Am caculat ceea ce înseamnă pacient vindecat, înseamnă 52%,  un procent mult peste media naţională.
 
Asta în condiţiile în care, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, rata vindecării la nivel naţional este de 23 la sută.  O parte dintre cele mai grave cazuri de infectare cu coronavirus din toată zona Moldovei au fost şi sunt tratate la Iaşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici