Rata şomajului a continuat să scadă uşor în luna iulie. Câţi şomeri au fost înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă

Rata şomajului la sfârşitul lunii iulie, la nivel naţional, a fost de 4,77 la sută, mai mică cu 0,01 puncte procentuale decât cea din luna iunie şi cu 2,68 puncte procentuale decât cea din luna iulie a anului trecut, informează, vineri, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

83 afișări
Imaginea articolului Rata şomajului a continuat să scadă uşor în luna iulie. Câţi şomeri au fost înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă

Rata şomajului a continuat să scadă uşor în luna iulie. Câţi şomeri au fost înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

Numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă a fost de 453.152 de persoane, cu 809 mai puţine decât la sfârşitul lunii anterioare.

În ceea ce priveşte rata şomajului înregistrat pe sexe, în iulie, comparativ cu luna precedentă, rata şomajului masculin a scăzut de la 5,10 la sută la 5,00 la sută, iar rata şomajului feminin a crescut de la 4, 42 la 4,51 la sută.

Potrivit ANOFM, scăderi ale ratei şomajului se înregistrează în 22 de judeţe, cele mai importante fiind în Covasna, Vaslui, Buzău, Constanţa, Alba şi Ialomiţa.

Cele mai ridicate niveluri ale ratei şomajului au fost atinse în judeţele Vaslui (8,95 la sută), Teleorman (8,68 la sută), Dolj (8,36 la sută), Mehedinţi (8,32 la sută), urmate de judeţele: Covasna (7,04 la sută), Buzău (7,36 la sută), Alba (6,63 la sută), Gorj (6,55 la sută) şi Ialomiţa (6,42 la sută).

Din totalul şomerilor înregistraţi la nivel naţional, 151.279 au fost indemnizaţi şi 283.873 neindemnizaţi, cel al şomerilor indemnizaţi scăzând cu 7.536 de persoane, iar al celor neindemnizaţi a crescut cu 6.727 de persoane faţă de luna precedentă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici