Rata şomajului la sfârşitul lunii iunie a ajuns la patru la sută

Rata şomajului înregistrată la finalul lunii iunie este mai mică cu 1,2 puncte procentuale faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 0,1 puncte procentuale faţă de cea din luna precedentă a anului curent, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

2 afișări

Potrivit ANOFM, numărul şomerilor din România a scăzut cu 15.118 persoane, faţă de luna precedentă, ajungând la 354.714 persoane.

Din totalul şomerilor înregistraţi, 115.055 au fost indemnizaţi, numărul acestora scăzând cu 7.321, iar 239.659 au fost neindemnizaţi, cu 7.797 persoane mai puţine faţă de luna mai, însă şi în aceste condiţii ponderea şomerilor neindemnizaţi în numărul total al şomerilor este ridicată, repsectiv 67.6 la sută.

ANOFM susţine că scăderea ratei şomajului pentru luna iunie este justificată de relansarea activităţilor sezoniere în domeniul agriculturii şi construcţiilor, precum şi al prestărilor de servicii, iar o altă explicaţie provine din numărul de şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi care nu au mai solicitat reînnoirea cererii de loc de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici