RATB cumpără 150 de troleibuze noi în Capitală

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) va demara în 11 ianuarie 2010 procedurile de adjudecare pentru achiziţia a 150 de troleibuze, valoarea estimată a contractului fiind de 60 de milioane de euro.

292 afișări
Imaginea articolului RATB cumpără 150 de troleibuze noi în Capitală

RATB cumpără 150 de troleibuze noi în Capitală (Imagine: www.ratb.ro)

Obiectul contractului îl reprezintă achiziţia a 150 de troleibuze noi, cu podea complet coborâtă pe toata lungimea vehiculului.

Procedurile de adjudecare vor începe în 11 ianuarie 2010, derularea contractului fiind pe o perioadă de 72 de luni de de data adjuderii sale.

Valoarea estimată fără TVA a contractului este de 60 de milioane de euro.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în 25 septembrie, proiectul de hotărâre prin care Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) să poată cumpăra 150 de troleibuze în perioada 2010-2012.

Potrivit expunerii de motive a adoptării proiectului de hotărâre, RATB trebuia să cumpere cele 150 de troleibuze în perioada 2008-2010, aşa cum prevedea o hotărâre a Consiliului General de la jumătatea lunii iulie 2007, însă fondurile nu au putut fi alocate, având în vedere posibilităţile financiare limitate ale municipalităţii.

Totodată, în proiectul de hotărâre se arăta că preluarea troleibuzelor noi se va face în paralel cu retragerea din parcul auto al RATB a troleibuzelor model Astra Ikarus 415T.

Tot în expunerea de motive pentru aprobarea hotărârii se arăta că pentru fabricarea unui troleibuz durata este foarte mare, de aici rezultând necesitatea achiziţiei a 150 de troleibuze.

Cele 150 de troleibuze vor avea podea "coborâtă total" şi vor fi dotate cu aer condiţionat şi cu rampă mecanică pentru accesul cărucioarelor persoanelor cu dizabilităţi şi a cărucioarelor de copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici