Râul Sebeş, POLUAT cu substanţe organice provenite de la o societate care procesează carne

Râul Sebeş a fost poluat cu substanţe organice de o companie de procesare a cărnii, circa 37 de metri cubi de apă neepurată ajungând în apele râului, firma responsabilă urmând să fie amendată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

366 afișări
Imaginea articolului Râul Sebeş, POLUAT cu substanţe organice provenite de la o societate care procesează carne

Râul Sebeş, POLUAT cu substanţe organice provenite de la o societate care procesează carne

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba, Traian Matiş, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că o societate comercială din industria de procesare a cărnii, se face responsabilă de poluarea râului Sebeş cu substanţe organice, aceasta urmând să fie amendată.

”O să-i sancţionăm (...). Au poluat cu ceea ce iese de la staţia lor de epurare. Nu au controlat şi au dat drumul la reziduuri, la apa neepurată cu substanţe organice”, a spus Traian Matiş.

La rândul său, directorul Gărzii de Mediu Alba, comisarul şef Dorin Zdrânc, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că poluarea s-a produs în urma unei defecţiuni la staţia de epurare a companiei.

Potrivit sursei citate, din apele râului Sebeş s-au prelevat probe şi nu a existat mortalitate piscicolă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici