Râuri din nouă judeţe sunt sub avertizare Cod portocaliu de inundaţii

Hidrologii au emis, joi, avertizări Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din nouă judeţe. Potrivit specialiştilor, se vor semnala viituri şi creşteri de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie.

206 afișări
Imaginea articolului Râuri din nouă judeţe sunt sub avertizare Cod portocaliu de inundaţii

Râuri din nouă judeţe sunt sub avertizare Cod portocaliu de inundaţii

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, avertizări Cod portocaliu pentru râuri din nouă judeţe din ţară.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore în aceste zone se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie.

Astfel, în judeţul Hunedoara, avertizarea vizează afluenţii Mureşului şi este valabilă până vineri, la ora 4.00. În judeţele Neamţ şi Bacău este vizat bazinul superior al râului Tazlău, în Harghita, Neamţ şi Bacău fenomenele periculoase se pot produce pe afluenţii Bistriţei, iar în Covasna şi Buzău pe afluenţii râului Buzău, toate avertizările fiind în vigoare până vineri la ora 3.00.

De asemenea, pe afluenţii Râului Negru din Harghita şi Covasna avertizarea este valabilă până la ora 2.00.

Până la ora 24.00 sunt sub avertizare Cod portocaliu afluenţii Buzăului din judeţele Prahova şi Buzău, ai Mureşului din judeţul Mureş şi râurile din bazinul Barcău din judeţul Sălaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici