Războiul din Ucraina, ziua 614. Şoigu anunţă că Rusia vrea să stea la masa negocierilor. Incidentele din Daghestan îl scot din vizuină pe Putin

Rusia dă semne că este dispusă să trateze o soluţie post-război.

3998 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 614. Şoigu anunţă că Rusia vrea să stea la masa negocierilor. Incidentele din Daghestan îl scot din vizuină pe Putin

Războiul din Ucraina, ziua 614. Şoigu anunţă că Rusia vrea să stea la masa negocierilor. Incidentele din Daghestan îl scot din vizuină pe Putin

UPDATE - Putin: Kievul inspiră pogromuri în Rusia cu sponsori occidentali

Ucraina, condusă de „binefăcătorii săi occidentali”, încearcă să „inspire pogromurile” din Rusia. Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat acest lucru, după cum susţine agenţia Tass.

UPDATE - Kiev: Moscova îşi întăreşte apărarea lângă Bahmut

Rusia şi-a întărit semnificativ forţele în jurul oraşului Bahmut, iar soldaţii săi au trecut de la o poziţie defensivă la „acţiuni active”. Generalul Oleksandr Sirski, comandantul forţelor terestre ucrainene, a scris acest lucru pe Telegram. „În zona Bahmut, inamicul şi-a întărit semnificativ gruparea şi a trecut de la apărare la acţiune activă”, a spus ofiţerul ucrainean, care a definit situaţia de pe frontul de est ca fiind „dificilă”. Aici, forţele ruse par să fie deosebit de active în apropierea oraşul Kupiansk.

UPDATE - Kiev: Femeie de 91 de ani unisă în raidurile din Herson

O femeie în vârstă de 91 de ani a fost ucisă la Herson, în momentul unui bombardament rusesc. Acest lucru a fost raportat de autorităţile ucrainene, scrie The Guardian. Bătrâna a murit când peretele apartamentului s-a prăbuşit peste ea, potrivit fiicei sale, care locuia cu ea la etajul al nouălea. Victima se numără printre trei civili ucraineni care au fost ucişi în sud, în ultimele 24 de ore.

UPDATE - Şoigu: din 4 iunie, 90.000 de soldaţi Kiev au fost ucişi sau răniţi

„Forţele armate ucrainene au pierdut peste 90.000 de soldaţi ucişi sau răniţi în contraofensiva lansată în vara anului 2023, dar nu au obţinut niciun succes semnificativ pe câmpul de luptă”, a declarat luni ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, la cel de-al 10-lea Forum Xiangshan de la Beijing. „Abia din 4 iunie, adică din ziua în care a fost lansată contraofensiva ucraineană larg mediatizată şi puternic sponsorizată de Occident, Kievul a pierdut peste 90.000 de soldaţi ucişi sau răniţi, aproximativ 600 de tancuri şi aproape 1.900 de vehicule blindate de diferite tipuri. Cu toate acestea, nu a fost obţinut niciun succes tactic semnificativ pe câmpul de luptă”, a spus Shoigu. Între timp, „Forţele Armate Ruse continuă să îşi îndeplinească misiunile şi să asigure siguranţa populaţiei civile într-un mod coerent şi sigur”. Ucraina a prezentat ieri numărul total al victimelor ruse, care se apropie de cifra de 300.000 de soldaţi, de la începutul războiului.

UPDATE - Moscova: două drone navale au fost lovite în Marea Neagră

Două drone navale ucrainene identificate şi lovite în Marea Neagră: anunţă Ministerul rus al Apărării. „Pe 30 octombrie, în jurul orei 04:00, ora Moscovei, echipamentele tehnice de supraveghere au detectat două nave fără pilot ale Marinei Ucrainene în Marea Neagră. Zona în care au fost depistate navele fără pilot a fost lovită”, comunică autorităţile. Ministerul a precizat că o serie de măsuri anti-mine şi anti-sabotaj sunt în desfăşurare în portul exterior al Golfului Sevastopol. În noaptea precedentă, Kievul a încercat să atace ţinte de pe teritoriul Rusiei cu 36 de drone, care au fost distruse de sistemele ruseşti de apărare aeriană peste Marea Neagră şi partea de nord-vest a Crimeei.

UPDATE - Atacurile ruseşti la Herson, un mort şi trei răniţi

Forţele ruse au atacat de pe malul stâng al râului Nipro, ucigând o femeie de 85 de ani şi rănind alte trei persoane. Acest lucru a fost raportat de administraţia militară a oraşului. În jurul miezului nopţii, armata rusă a bombardat cartierul central al oraşului de pe malul stâng ocupat. Kyiv Independent raportează acest lucru. 

UPDATE - Rusia acuză Occidentul de „escaladarea constantă a conflictului”

Rusia a avertizat Occidentul că escaladarea constantă a conflictului cu Moscova în războiul din Ucraina ameninţă o confruntare militară directă între puterile nucleare. „Linia occidentală poartă cu ea ameninţarea unei confruntări militare directe între puterile nucleare, care este plină de consecinţe catastrofale”. Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, vorbind la Forumul Xiangshan de la Beijing, a acuzat Occidentul că doreşte să provoace o „înfrângere strategică” Moscovei într-un „război hibrid”, lăudând în schimb relaţiile Rusia-China drept un model „exemplar” pentru ţări” care nu vor să fie legate de blocul occidental”.

UPDATE - Şoigu: Moscova gata să discute despre soluţia postbelică

„Dacă se creează condiţiile necesare, rămânem pregătiţi pentru discuţii politice pe o bază realistă, atât cu privire la soluţia postbelică a crizei ucrainene, cât şi la continuarea coexistenţei cu Occidentul în ansamblu”. Astfel, după cum a raportat Tass, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, la cea de-a zecea ediţie a Forumului de Securitate Xiangshan. 

Şoigu se află la Beijing pentru „o vizită de lucru”, ca parte a participării la Forumul Xiangshan, ajuns la a zecea ediţie, un eveniment de apărare şi securitate sponsorizat de Ministerul Apărării chinez.

UPDATE - Patriarhul Kirill: violenţele de pe aeroportul din Daghestan sunt încercări de a crea discordie evrei-musulmană în Rusia

Violenţa de aseară de pe aeroportul Makhachkala din Daghestan este „o încercare de a semăna discordie” între evrei şi musulmani din Rusia şi „nu poate exista nicio justificare morală pentru cei care au planificat un atac asupra unor oameni nevinovaţi care sosesc în Daghestan”. Patriarhul Kirill, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, a spus acest lucru, citat de Tass.

UPDATE - Ministerul rus al Apărării: 8 rachete ucrainene lansate asupra Crimeei doborâte

Ministerul rus al Apărării a anunţat că forţele armate ucrainene au lansat opt ​​rachete Storm Shadow „împotriva ţintelor din peninsula Crimeea”. Ria Novosti o relatează. Atacul - conform celor raportate - a avut loc în jurul orei 13.00, ora locală. „Toate rachetele au fost doborâte”, a spus Moscova.

UPDATE - TASS: Rusia îl numeşte pe comandantul de paraşute Teplinski în fruntea uneia dintre cele şase grupuri militare din Ucraina

Comandantul Forţelor Aeropurtate Ruse, generalul colonel Mihail Teplinski, a fost numit noul comandant al grupării militare ruse Dnipro în Ucraina, a informat luni agenţia de presă de stat TASS, citând o sursă. Teplinski îl înlocuieşte pe generalul colonel Oleg Makarevici, care va fi transferat în alte posturi, relatează ziarul Izvestia. Forţele armate ruse sunt împărţite în o jumătate de duzină de grupuri.

UPDATE - Kremlin: summit de securitate cu Putin, după violenţele de ieri din Daghestan

După violenţa de ieri din Daghestan, preşedintele rus Vladimir Putin va avea astăzi o întâlnire cu prim-ministrul, ministrul de externe şi şefii agenţiilor de securitate pentru a discuta despre „încercările vestice de a diviza societatea rusă folosind evenimentele din Orientul Mijlociu”. Acest lucru a fost anunţat de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţiile ruse.

UPDAET - Zelenski: Ucraina îşi apără independenţa pentru că nu este singură

„Ucraina îşi apără independenţa pentru că nu este singură. Mulţumiri oamenilor uniţi, mulţumiri soldaţilor noştri şi mulţumiri lumii întregi. Mulţumesc tuturor celor care luptă şi tuturor celor care ajută.” Preşedintele ucrainean a scris pe Telegram.

UPDATE - Moscova: Vânătoarea de evrei în Daghestan este condusă de agenţi străini

Asaltarea unui aeroport din republica rusă predominant musulmană Daghestan de către protestatarii dornici de „vânătoare de evrei” este „în mare parte rezultatul unei interferenţe externe”, a spus Kremlinul. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, nu a precizat originea acestei presupuse „imixtiuni”, dar liderul Daghestan, Serghei Melikov, susţinuse deja că aceste revolte au fost organizate de ucraineni, fără a furniza totuşi dovezi. Preşedintele Vladimir Putin va organiza o întâlnire în această seară „pentru a discuta încercările occidentale de a folosi evenimentele din Orientul Mijlociu pentru a diviza societatea rusă”, a adăugat Peskov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici