Războiul din Ucraina, ziua 633. SUA pompează armament pentru forţele Kievului / Nici ţările baltice nu stau deoparte, în prag de iarnă

Europa şi SUA nu contenesc în ajutorul oferit Ucrainei, mai ales că iarna bate la uşă pe front.

3041 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 633. SUA pompează armament pentru forţele Kievului / Nici ţările baltice nu stau deoparte, în prag de iarnă

Războiul din Ucraina, ziua 633. SUA pompează armament pentru Kiev / Nici ţările baltice nu stau deoparte, în prag de iarnă

UPDATE Încă un luptător voluntar georgian ucis în Ucraina

Nika Gelenidze, o luptătoare voluntară georgiană în vârstă de 31 de ani în cadrul armatei ucrainene, a fost ucisă, a anunţat la 18 noiembrie presa georgiană Sova News.

UPDATE 2 civili răniţi în bombardamentele ruseşti din regiunea Kherson

Bombardamentele ruseşti din sudul regiunii ucrainene Kherson au rănit două persoane, inclusiv un voluntar, pe 18 noiembrie, au raportat autorităţile locale.

UPDATE Poliţiştii de frontieră: 2.800 de camioane blocate din cauza grevelor de la graniţa polono-ucraineană

Camionagii polonezi aflaţi în grevă au blocat aproximativ 2.800 de camioane la trecerea frontierei polono-ucrainene, a declarat Andriy Demchenko, un purtător de cuvânt al Serviciului ucrainean al Gărzii de Stat de Frontieră, la 18 noiembrie.

UPDATE Pană parţială de curent semnalată în regiunea Odesa în urma unui atac rusesc

Atacurile ruseşti au provocat o pană de curent pentru aproximativ 2.000 de familii din Odesa Oblast, a anunţat compania energetică DTEK la 18 noiembrie.

UPDATE Rusia pregăteşte o nouă ofensivă la Avdiivka

Forţele ruse au intensificat atacurile terestre împotriva Avdiivka şi a aşezărilor din jur la începutul lunii octombrie, în încercarea de a încercui oraşul. Campania a fost susţinută de bombardamente grele şi de lovituri aeriene, care continuă să provoace victime în rândul locuitorilor civili.

UPDATE Guvernator: Atacurile ruseşti au ucis un om şi au rănit trei în regiunea Kherson

Guvernatorul Oleksandr Prukudin a declarat că forţele ruse au tras 577 de focuri de armă folosind artilerie, mortiere, tancuri, lansatoare de grenade, drone şi avioane cu reacţie. Kherson, capitala regiunii, a fost atacată de 26 de ori, potrivit raportului.

UPDATE Guvernator: 12 copii au rămas în comunitatea Kupiansk din regiunea Harkov, aflată în conflict

O duzină de copii au rămas în comunitatea Kupiansk din regiunea Harkov, aflată în conflict, în timp ce 283 au fost evacuaţi, a anunţat guvernatorul Oleh Syniehubov la 18 noiembrie.

UPDATE Statul Major General: Rusia a pierdut 317.380 de soldaţi în Ucraina

Armata a mai spus că Rusia a pierdut 5.422 de tancuri, 10.141 de vehicule blindate de luptă, 10.091 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 7.726 de sisteme de artilerie, 896 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 586 de sisteme de apărare aeriană, 323 de avioane, 324 de elicoptere, 5.726 de drone, 22 de nave şi ambarcaţiuni şi un submarin.

UPDATE Forţele aeriene raportează că au doborât 29 din cele 38 de drone ruseşti Shahed în cursul nopţii

Potrivit raportului, Rusia a lansat drone kamikaze în valuri din direcţia sud şi sud-est.

UPDATE Apărarea aeriană ucraineană doboară toate dronele din apropierea Kievului 

 Potrivit administraţiei militare a oraşului Kiev, unităţile de apărare aeriană au distrus cu succes toate ţintele de la periferia Kievului.

UPDATE Norvegia lansează avioane de vânătoare pentru a intercepta bombardierele ruseşti

Avioanele ruseşti ar fi zburat aproape de spaţiul aerian al NATO.

UPDATE Rusia bombardează 7 comunităţi din regiunea Sumy

Armata rusă a tras de 25 de ori la graniţă, provocând 165 de explozii, în 24 de ore. Nu au fost raportate victime.

UPDATE Rusia este acuzată de întreruperea schimburilor de prizonieri de război

Rusia a încetat să mai facă schimb de prizonieri de război cu Ucraina, a declarat un purtător de cuvânt al Centrului ucrainean de coordonare pentru tratamentul prizonierilor de război într-un interviu acordat la 17 noiembrie.

Casa Albă anunţă o conferinţă privind industriile de apărare dintre SUA şi Ucraina

SUA vor găzdui o conferinţă de bază a industriei de apărare, în perioada 6-7 decembrie, pentru a reuni reprezentanţii guvernului şi a industriei din SUA şi ucraineană şi pentru a explora oportunităţile de coproducţie şi alte cooperări industriale în Ucraina. Iniţiativa, explică Casa Albă într-un comunicat, face parte din eforturile americane de „creştere semnificativă a producţiei de arme pentru a sprijini lupta Ucrainei pentru libertate şi securitate”. Vor participa reprezentanţi ai Consiliului de Securitate Naţională şi ai Departamentelor de Stat, Comerţ şi Apărare, precum şi omologii ucraineni din Biroul Preşedintelui şi Ministerele Apărării, Industriei Strategice şi Afacerilor Externe. „Această conferinţă urmează Forumul internaţional al industriilor de apărare găzduit de Ucraina pe 29 septembrie şi consolidează angajamentele pe termen lung ale SUA faţă de baza industrială de apărare a SUA, redresarea economică a Ucrainei şi angajamentul comun de a consolida cooperarea industrială, în domeniul armamentului şi al securităţii dintre ambele naţiuni.” se spune în declaraţie.

Preşedintele Parlamentului Estoniei vizitează Finlanda

Preşedintele Parlamentului Estoniei, Lauri Hussar, s-a întâlnit astăzi la Helsinki cu omologul său finlandez, Jussi Halla-aho, cu preşedintele Finlandei, Sauli Niinisto, şi cu prim-ministrul ţării scandinave, Petteri Orpo. În timpul discuţiilor cu înalţi oficiali ai Finlandei, Hussar a subliniat importanţa schimbului de informaţii şi a cooperării bilaterale pentru a proteja infrastructura subacvatică critică din Marea Baltică şi a rezista utilizării migranţilor de către Rusia ca armă hibridă. 

Lituania şi Estonia trimit noi ajutoare Ucrainei, pentru a face faţă iernii

Ministerul Apărării al Lituaniei a trimis un nou pachet de ajutor forţelor armate ucrainene. Noul pachet, conceput pentru a sprijini Ucraina în perioada de iarnă, constă în generatoare electrice cu capacitatea de a funcţiona până la -30°C, paturi de tabără şi raţii de alimente liofilizate. Tot astăzi, Estonia a donat Ucrainei patru autobuze destinate oraşelor Harkov şi Jytomir. „Ucrainenii au dat dovadă de rezistenţă şi curaj în a rezista agresiunii ruse, iar ajutorul nostru umanitar are ca scop să-i sprijine chiar şi acum”, a declarat ministrul de externe la Tallinn, Margus Tsahkna.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici