LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 656. Ucraina vrea în UE / Zelenski n-o scapă din ochi pe Ursula von der Leyen: vorbim oricunde mă duc în lume / Rusia atacă în sud cu drone Shaded

  • FSB-ul rus susţine că a reţinut 18 ”agenţi ucraineni” în Crimeea în acest an
  • Marea Britanie anunţă o coaliţie navală cu Norvegia pentru a sprijini Ucraina
  • Zelensky: Am vorbit cu Orban cât se poate de sincer
  • Ucraina a doborât 18 drone şi 8 rachete lansate de Rusia în timpul nopţii.
  • Atacul rusesc cu rachete balistice asupra Kievului a provocat patru răniţi.
  • În timp ce ţara îi este atacată, Volodimir Zelenski grăbeşte procedurile pentru integrarea Ucrainei în Uniunea Europeană.
6828 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 656. Ucraina vrea în UE / Zelenski n-o scapă din ochi pe Ursula von der Leyen: vorbim oricunde mă duc în lume / Rusia atacă în sud cu drone Shaded

UPDATE Poliţia de frontieră: Slovacia reia blocada la frontieră

Camionagii slovaci care protestează faţă de normele UE privind transportul pentru camioanele ucrainene au blocat din nou graniţa Ucrainei cu Slovacia, a relatat Ukrainska Pravda la 11 decembrie, citându-l pe purtătorul de cuvânt al Serviciului Gărzii de Frontieră de Stat, Andrii Demchenko.

UPDATE Suedia anunţă un pachet de ajutor de iarnă de 133 de milioane de dolari pentru Ucraina

Suedia a anunţat un nou pachet de ajutor umanitar pentru Ucraina, în valoare de 1,4 miliarde de coroane suedeze (133 milioane de dolari), a declarat premierul Ulf Kristersson în cadrul unei conferinţe de presă la 11 decembrie.

UPDATE Rachetă doborâtă deasupra oraşului Kryvyi Rih din regiunea Dnipropetrovsk

Forţele de apărare aeriană au doborât o rachetă de croazieră Kh-59 deasupra districtului Kryvyi Rih din regiunea Dnipropetrovsk în jurul orei locale 15.00, a anunţat pe Facebook, la 11 decembrie, Comandamentul Operaţional de Est cu sediul în Dnipro.

UPDATE Comandant: Rusia desfăşoară rezerve lângă Kupiansk, pregăteşte blocada

Rusia încearcă să captureze satul Synkivka din regiunea Harkov, sperând să pregătească terenul pentru blocada din apropiere de Kupiansk, a raportat comandantul Forţelor Terestre Oleksandr Syrskyi la 11 decembrie.

UPDATE Irlanda este pe cale să introducă o reducere semnificativă a prestaţiilor pentru refugiaţii ucraineni

Modificările propuse ar reduce plăţile de asistenţă socială pentru ucraineni şi ar oferi locuinţe de stat timp de 90 de zile, după care refugiaţii vor trebui să îşi găsească singuri o locuinţă. Schema existentă permite refugiaţilor ucraineni să stea în locuinţe oferite de stat pe termen nelimitat.

UPDATE Ministru: Blocada la unul dintre punctele de trecere a frontierei dintre Polonia şi Ucraina a fost ridicată

Blocajul de la punctul de trecere Dorohusk-Yahodyn de la graniţa dintre Polonia şi Ucraina a fost ridicat, iar circulaţia camioanelor a fost reluată, a anunţat pe 11 decembrie ministrul ucrainean al infrastructurii, Oleksandr Kubrakov.

UPDATE Atacurile ruseşti împotriva oraşului Kherson şi a suburbiilor sale au provocat moartea unei persoane şi rănirea altor trei

Un proiectil rusesc ar fi lovit veranda unei case din suburbiile oraşului Kherson. Serviciile de salvare au găsit cadavrul bărbatului ucis şi o femeie rănită în dărâmături, au declarat procurorii.

UPDATE Ukrenergo raportează un deficit de energie electrică, energia electrică suplimentară redirecţionată din străinătate

Nivelurile ridicate de consum de energie au fost parţial rezultatul condiţiilor meteorologice de iarnă, dar şi alţi factori, cum ar fi întârzierile în reparaţiile planificate, au contribuit la această problemă.

UPDATE Kuleba se va întâlni cu ministrul de externe maghiar pentru prima dată de la începutul invaziei

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, se va întâlni personal cu omologul său ungar Peter Szijjarto pentru prima dată de la începutul invaziei Rusiei, a relatat European Pravda la 11 decembrie.

Unul dintre punctele cheie ale disputei dintre cele două ţări se concentrează în jurul legii ucrainene privind limba ucraineană din 2017, care prevede ca cel puţin 70% din educaţia de peste clasa a cincea să se desfăşoare în ucraineană.
 
Ungaria a susţinut că legea discriminează minoritatea etnică maghiară din Ucraina. Kievul a răspuns că nu intenţionează să ia măsuri drastice împotriva minorităţilor sale, ci doar să se asigure că fiecare cetăţean ucrainean are cunoştinţe suficiente despre limba oficială a Ucrainei.
 
Reformele legislative privind minorităţile naţionale au fost, de asemenea, enumerate printre cele şapte criterii de aderare prezentate Kievului de Bruxelles. Ucraina a făcut două actualizări ale legii pe baza recomandărilor Comisiei de la Veneţia, un organism consultativ al Consiliului Europei.

UPDATE FSB-ul rus susţine că a reţinut 18 ”agenţi ucraineni” în Crimeea în acest an

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a afirmat la 11 decembrie că a descoperit o ”reţea de informaţii extinsă şi profund ascunsă a serviciilor speciale ucrainene” în Crimeea şi că a reţinut 18 ”agenţi ucraineni” în peninsula ocupată în ultimul an.

UPDATE Atacurile ruseşti împotriva oraşelor Kiev şi Kherson au provocat 6 răniţi în ultima zi

Forţele ruse au desfăşurat atacuri împotriva a 11 regiuni ucrainene în ultima zi, cel puţin şase persoane fiind rănite, au anunţat oficialii regionali la 11 decembrie.

UPDATE Marea Britanie anunţă o coaliţie navală cu Norvegia pentru a sprijini Ucraina

Marea Britanie a anunţat la 11 decembrie o nouă coaliţie de capacitate maritimă cu Norvegia pentru a sprijini marina ucraineană şi achiziţionarea de către Kiev a două nave britanice de dragare a minelor.

UPDATE Marea Britanie alocă 4,6 milioane de dolari pentru a sprijini ancheta privind crimele de război din Ucraina

Finanţarea recent anunţată are ca scop furnizarea de competenţe în domeniul informaţiilor din surse deschise procurorilor ucraineni şi instruirea acestora în vederea pregătirii unor cazuri juridice bine fundamentate.

UPDATE Forţele Aeriene: Ucraina doboară 18 drone şi 8 rachete lansate de Rusia în cursul nopţii

Rachetele balistice de un model nedeterminat ar fi fost lansate împotriva regiunii Kiev în jurul orei 4 dimineaţa, probabil din regiunea rusă Briansk.

UPDATE Statul Major General: Rusia a pierdut 339.850 de soldaţi în Ucraina

Rusia a pierdut 339.850 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei sale din 24 februarie 2022, a anunţat Statul Major General al Forţelor Armate ucrainene la 11 decembrie. Acest număr include 1.030 de pierderi suferite de forţele ruseşti în ultima zi.

UPDATE Forţele ruse bombardează 5 comunităţi din regiunea Sumy

Forţele ruse au atacat cinci comunităţi de-a lungul graniţei din regiunea Sumy pe 10 decembrie, trăgând de opt ori în cursul zilei, a anunţat administraţia militară din regiunea Sumy pe Telegram.

UPDATE Lovitură cu rachete ruseşti asupra Kievului, soldată cu 4 răniţi

Serhii Popko, şeful administraţiei militare a oraşului Kiev, a raportat prin intermediul Telegram că, în jurul orei locale 4:00 a.m., forţele ruse au lansat un atac cu rachete asupra capitalei în primele ore ale zilei de 11 decembrie. Se pare că au căzut resturi în cartierele Darnytskyi şi Holosiivskyi din oraş.

UPDATE Zelensky: Am vorbit cu Orban cât se poate de sincer

Preşedintele ucrainean Volodymyr Zelensky a declarat într-o declaraţie postată pe Telegram că a vorbit cu premierul ungar Viktor Orban ”cât se poate de sincer” într-o conversaţie secundară între cei doi lideri în timpul ceremoniei de inaugurare a noului preşedinte ales al Argentinei, la 10 decembrie.

UPDATE Camionagii slovaci vor relua blocada la graniţa cu Ucraina

Sindicatul camionagiilor slovaci UNAS îşi va relua luni, 11 decembrie, blocada de la punctul de trecere a frontierei Uzhhorod-Vysne Nemecke dintre Slovacia şi Ucraina, a anunţat presa locală citându-l pe preşedintele UNAS.

UPDATE Zelensky se va întâlni cu Biden în SUA pe 12 decembrie

Preşedintele Volodymyr Zelensky se va deplasa pe 11 decembrie în SUA, unde se va întâlni cu preşedintele american Joe Biden în ziua următoare, au anunţat birourile celor doi lideri, în condiţiile în care finanţarea americană pentru Ucraina se epuizează rapid, iar acordarea de noi ajutoare este blocată în Congres de opoziţia republicană.

UPDATE Ucraina doboară 18 drone şi 8 rachete lansate de Rusia în timpul nopţii

Forţele ucrainene au doborât toate cele 18 drone „kamikaze” Shahed şi toate cele opt rachete balistice lansate de Rusia în cursul nopţii, au anunţat Forţele Aeriene.

Potrivit Ministerului britanic al Apărării, în ultimele zile a început o campanie „mai concentrată” a Rusiei împotriva infrastructurii energetice a Ucrainei, chiar în momentul în care ţara asediată se pregăteşte pentru o nouă iarnă grea.

Rachetele balistice au fost lansate împotriva regiunii Kiev în jurul orei 4 dimineaţa, probabil din regiunea rusă Briansk.

UPDATE Atacul rusesc cu rachete balistice asupra Kievului a provocat patru răniţi

Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus opt rachete balistice lansate de Rusia în jurul orei 4 dimineaţa asupra Kievului, au declarat forţele aeriene ucrainene pe Telegram, conform Reuters.

Patru persoane au fost rănite în districtul Darnitskyi din sud-estul Kievului, a declarat primarul capitalei, Vitali Klitschko, pe Telegram.

Un bărbat în vârstă de 21 de ani a fost rănit de schije la picioare, în timp ce trei femei au suferit reacţii acute la stres.

UPDATE Rusia a pierdut 339.850 de soldaţi în Ucraina

Rusia a pierdut 339.850 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei, a raportat, luni, Statul Major General al Forţelor Armate ucrainene.

Acest număr include 1.030 de pierderi suferite de forţele ruse doar în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 5.655 de tancuri, 10.560 de vehicule blindate de luptă, 10.636 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 8.070 de sisteme de artilerie, 919 sisteme de rachete cu lansare multiplă, 605 sisteme de apărare aeriană, 324 de avioane, 324 de elicoptere, 6.154 de drone, 22 de nave şi ambarcaţiuni şi un submarin.

Zelenski a discutat cu Von der Leyen: Contez pe decizii pozitive privind negocierile de aderare

„Sunt în contact regulat cu Ursula von der Leyen oriunde mă duc în lume. În timpul conversaţiei noastre de astăzi, ne-am coordonat poziţiile în vederea summitului Consiliului European. Mi-am reiterat recunoştinţa pentru evaluarea pozitivă a activităţii noastre de a pune în aplicare toate recomandările Comisiei. Mizăm pe decizii pozitive şi pe deschiderea negocierilor de aderare la UE”. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a scris mesajul pe platforma „X”. „Europa trebuie să-şi apere valorile şi unitatea cu hotărâre şi ştiu că în acest sens putem conta întotdeauna pe preşedintele Comisiei Europene”, a adăugat el.

Noi atacuri ruseşti din sud cu drone Shaded

Forţele ruse au atacat din nou Ucraina din sud cu drone de atac Shahed. Acest lucru a fost raportat de „Ukrainska Pravda”, care citează Forţele Aeriene ale Forţelor Armate ucrainene. UAV-uri de tip Shahed au plecat din regiunea Herson în direcţia Regiunii Mykolaiv, iar alte UAV-uri au plecat din Marea Neagră în direcţia Oblastului Odesa. UAV-urile de atac inamice în regiunea Mikolaiv se deplasează în direcţia regiunii Kirovohrad.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici