Războiul Israel - Hamas. Netanyahu respinge acordul cu Riadul propus de SUA / Nou atac al rebelilor Houthi asupra unei nave comerciale / Armata israeliană a bombardat oraşul Khan Younis

  • Se trage din toate direcţiile în Orientul Mijlociu: America este decisă să atace rebelii Houthi „cât timp va fi necesar”.
  • Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că a transmis Statelor Unite că se opune înfiinţării unui stat palestinian odată ce conflictul din Gaza se va încheia.
  • Războiul împotriva copiilor trebuie să înceteze, spune UNICEF.
2587 afișări
Imaginea articolului Războiul Israel - Hamas. Netanyahu respinge acordul cu Riadul propus de SUA / Nou atac al rebelilor Houthi asupra unei nave comerciale / Armata israeliană a bombardat oraşul Khan Younis

Războiul Israel - Hamas. Pakistanul a bombardat Iranul: 9 morţi / Netanyahu respinge acordul cu Riadul propus de SUA / Directorul Al-Quds, televiziunea Hamas, a murit

UPDATE China solicită încetarea "hărţuirii" navelor în Marea Roşie

Beijingul a cerut încetarea "hărţuirii" vaselor civile în Marea Roşie, după atacurile asupra navelor de către rebelii Houthi, în semn de solidaritate cu palestinienii din Gaza.

"Solicităm încetarea hărţuirii navelor civile, pentru a menţine buna circulaţie a lanţurilor de producţie şi de aprovizionare la nivel mondial şi a ordinii comerciale internaţionale", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning.

Într-un interviu publicat vineri, un înalt oficial houthi a promis o trecere sigură pentru navele ruseşti şi chinezeşti prin Marea Roşie.

UPDATE Nou atac al rebelilor Houthi asupra unei nave comerciale

Rebelii Houthi au tras cu rachete asupra unei alte nave comerciale deţinute de SUA, joi, la doar câteva ore după o nouă rundă de lovituri militare americane împotriva grupului susţinut de Iran în Yemen, scrie CNN.

Rebelii au lansat două rachete asupra navei, a anunţat armata americană, marcând al treilea atac de acest fel asupra unei nave deţinute de SUA în această săptămână.

„Echipajul a observat rachetele lovind apa în apropierea navei. Nu au fost raportate răniri sau daune la navă”, a declarat Comandamentul Central al SUA.

Armata americană a anunţat că cel mai recent atac american asupra activelor Houthi a vizat un număr mic de rachete anti-navă care erau pregătite pentru a fi lansate împotriva căilor maritime internaţionale.

UPDATE 'Războiul împotriva copiilor trebuie să înceteze', spune UNICEF

Gaza rămâne cel mai periculos loc din lume pentru a fi copil, spune şeful adjunct al agenţiei ONU pentru copii. Ted Chaiban a declarat joi, la finalul unei vizite de trei zile în Gaza, că de la ultima sa vizită, în urmă cu două luni, "situaţia a trecut de la catastrofă la aproape colaps".

Dacă declinul uluitor al condiţiilor persistă, "am putea asista la decese cauzate de conflict, la care se adaugă decesele cauzate de boli şi foamete", a declarat directorul executiv adjunct al UNICEF într-un comunicat.

UPDATE Peste 70 de morţi în timpul nopţii în urma bombardamentelor Israelului asupra oraşului Khan Younis

Martorii au raportat focuri de armă şi atacuri aeriene vineri dimineaţa în Khan Younis, principalul oraş din sudul Fâşiei Gaza, unde Israelul spune că se ascund mulţi membri şi lideri ai mişcării islamiste palestiniene Hamas.

Semiluna Roşie palestiniană a raportat tiruri de artilerie "intense" în apropierea spitalului Al-Amal, în timp ce ministerul sănătăţii din Gaza, condus de Hamas, a declarat că 77 de persoane au fost ucise şi zeci rănite în cursul nopţii.

SUA au lansat astăzi noi atacuri împotriva Houthiilor: vor dura atât timp cât va fi necesar

„Noi atacuri americane împotriva rachetelor antinavă Houthi au fost lansate în această dimineaţă”. Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională, John Kirby, a spus acest lucru într-un briefing la bordul Air Force One, subliniind că raidurile „vor continua atât timp cât va fi necesar”.

Un alt fotbalist israelian vizat în Turcia, echipa îl expulzează după postări despre ostatici

Un alt fotbalist a avut probleme în Turcia pentru că şi-a arătat sprijinul pentru ostaticii ţinuţi în Fâşia Gaza printr-o postare pe Instagram. „A încălcat sensibilitatea ţării noastre”, a anunţat echipa turcă Başakşehir pentru a explica decizia de a rezilia contractul cu fotbalistul israelian Eden Karzev şi pentru a-i cere să-şi continue cariera sportivă în afara Turciei. Radiodifuzorul Trt relatează acest lucru, explicând că gruparea turcă a iniţiat proceduri disciplinare împotriva jucătorului imediat după postare, care a fost apoi ştearsă. Karzev este al doilea fotbalist forţat să părăsească Turcia într-o săptămână pentru că şi-a exprimat apropierea de oamenii răpiţi de Hamas în sudul Israelului. Fotbalistul israelian Sagiv Yehezkel, de la Antalyaspor, a fost arestat duminică pentru că şi-a amintit ziua de 7 octombrie după un gol. Odată eliberat, s-a întors în Israel.

IDF a distrus o structură majoră de rachete în Gaza, în partea centrală a Fâşiei

Armata israeliană a finalizat demolarea principalei zone industriale producătoare de rachete şi arme în partea centrală a Fâşiei. Purtătorul de cuvânt al Armatei a făcut acest lucru cunoscut, adăugând că, în acelaşi timp, „o vastă reţea de tuneluri sub zona care adăposteau o parte din structuri” a fost distrusă. Aceeaşi sursă a adăugat că soldaţii au localizat şi alte locuri în zona Maghazi şi între Bureij şi Nuseirat, tot în centru.

Directorul Al-Quds, canalul TV Hamas, a murit într-un bombardament

Wael Fanouna, directorul de informaţii al canalului TV Al-Quds, deţinut de Hamas, a fost ucis în timpul unui bombardament israelian în Gaza. „Al Jazeera” raportează. Acesta este al nouălea angajat al canalului care a fost ucis, relatează „L'Orient - Le Jourì”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici