LIVE TEXT  Războiul Israel - Hamas. Un nou raid israelian asupra caselor din Rafah, cel puţin 25 de morţi, zeci de răniţi / Ţările de Jos: risc de catastrofă umanitară în Rafah

Israelul continuă zdrobirea totală a Hamas, atacând un oraş aglomerat, cu peste un milion de palestinieni.

649 afișări
Imaginea articolului Războiul Israel - Hamas. Un nou raid israelian asupra caselor din Rafah, cel puţin 25 de morţi, zeci de răniţi / Ţările de Jos: risc de catastrofă umanitară în Rafah

Războiul Israel - Hamas. Un nou raid israelian asupra caselor din Rafah, cel puţin 25 de morţi, zeci de răniţi

UPDATE O operaţiune a armatei israeliene în oraşul Rafah ar putea ameninţa tratatul de pace dintre Israel şi Egipt

Egiptul ameninţă că va rupe un acord de pace cheie între Israel şi Egipt dacă armata israeliană va continua planurile pentru o invazie a oraşului Rafah, la graniţa dintre Fâşia Gaza şi Egipt, a relatat duminică Associated Press, citând doi oficiali egipteni şi un diplomat occidental.

UPDATE Liderul Autorităţii Palestiniene, în Qatar, pentru discuţii privind încetarea focului în Gaza

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a ajunst duminică la Doha pentru discuţii privind asigurarea unei încetări a focului în Gaza cu emirul Qatarului, a cărui ţară s-a aflat în centrul eforturilor de mediere şi găzduieşte lideri politici ai grupării militante Hamas.

Agenţia palestiniană de ştiri WAFA a declarat că Abbas se va întâlni luni cu şeicul Tamim bin Hamad Al Thani, dar nu a precizat dacă se va întâlni şi cu liderii Hamas, care se află de mult timp în conflict cu Abbas şi cu grupul său Fatah, cu sediul în Cisiordania.

UPDATE Biden va vorbi astăzi cu Netanyahu, spun oficialii Casei Albe

Preşedintele american Joe Biden va discuta duminică cu premierul israelian Binyamin Netanyahu, au declarat doi oficiali de la Casa Albă, în ceea ce va fi prima conversaţie dintre cei doi lideri de când Biden a declarat că răspunsul militar al Israelului la atacurile din 7 octombrie, conduse de Hamas, a fost "exagerat".

UPDATE Reportaj printre refugiaţii din Rafah

UPDATE Doi lideri Hamas au fost lichidaţi, susţine Israel

Netanyahu promite un „coridor sigur” pentru civili din Rafah

Armata israeliană va garanta „trecerea în siguranţă a populaţiei civile” în vederea atacului planificat asupra oraşului Rafah, din sudul Gazei, respingând temerile de „catastrofă”. Benjamin Netanyahu a declarat asta într-un interviu pentru ABC News. În ciuda alarmei internaţionale cu privire la potenţialul carnagiu dintr-un oraş aglomerat cu peste un milion de palestinieni, premierul israelian a spus că ofensiva este crucială pentru zdrobirea Hamas.

UPDATE Al Jazeera: raid israelian la est de Rafah, 25 de morţi şi zeci de răniţi

Radiodifuzorul arab Al Jazeera spune că 25 de persoane au murit şi alte zeci au fost rănite într-un bombardament israelian care a lovit o clădire rezidenţială la est de Rafah, în sudul Fâşiei Gaza.

UPDATE Cameron: îngrijorare profundă cu privire la situaţia din Rafah

Ministrul britanic de externe David Cameron se declară „profund îngrijorat de perspectiva unei ofensive militare israeliene” la Rafah, peste jumătate din populaţia Fâşiei Gaza „refugiându-se în zonă”. „Prioritatea trebuie să fie o pauză imediată a luptei pentru a oferi ajutor umanitar şi a elibera ostaticii şi apoi să se îndrepte către o încetare a focului durabilă şi permanentă”, a scris Cameron, aseară, pe contul său X.

UPDATE Ţările de Jos: există riscul unei catastrofe umanitare în Rafah

Ministrul olandez de externe Hanke Bruins Slot afirmă că „situaţia din Rafah este foarte îngrijorătoare” şi este „dificil de imaginat cum operaţiunile militare de amploare într-o zonă atât de dens populată nu ar putea duce la multe victime civile şi la o catastrofă umanitară mai mare”. „Acest lucru este nejustificat - scrie Bruins Slot pe contul său X -. Este de maximă importanţă ca negocierile să conducă rapid la o încetare temporară a focului umanitar şi, în cele din urmă, la o încetare de durată a ostilităţilor. Acest lucru este esenţial şi pentru toţi ostaticii - adaugă ministrul olandez -, care trebuie eliberaţi necondiţionat cât mai curând posibil”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici