Războiul din Ucraina, ziua 677. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de atacuri în primele ore ale noului an. Morţi şi răniţi în Doneţk şi Odesa / Putin a vizitat un spital militar şi a pus în mişcare propaganda

2024 începe cum s-a terminat 2023, pe frontul din Ucraina, cu bombardamente la foc automat.

1146 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 677. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de atacuri în primele ore ale noului an. Morţi şi răniţi în Doneţk şi Odesa / Putin a vizitat un spital militar şi a pus în mişcare propaganda

Războiul din Ucraina, ziua 677. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de atacuri în primele ore ale noului an. Morţi şi răniţi în Doneţk şi Odesa

Un muzeu din Ucraina, lovit de resturi de dronă. Clădirea a luat foc

Un muzeu din Ucraina a luat foc după ce a fost lovit de resturi de dronă. Incidentul s-a produs luni într-o localitate din vestul Ucrainei.

Căderea unor resturi de la o dronă rusească a provocat un incendiu într-un muzeu din vestul Ucrainei.

Maksym Kozytskyi, şeful administraţiei regionale din Liov, a declarat că incendiul a izbucnit la muzeul dedicat generalului ucrainean Roman Shukhevych luni dimineaţă, potrivit Sky News.

Flăcările uriaşe au cuprins cea mai mare parte a clădirii. Nu există informaţii despre eventualele victime.

Putin: Nici o armată din lume nu are arme ca ale noastre

Nicio altă armată din lume nu are arme precum cele disponibile Forţelor Armate Ruse. Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat acest lucru în cadrul unei întâlniri cu trupele care participă la „operaţiunea militară specială” din Ucraina, citată de Tass. „Forţele noastre armate devin capabile şi pregătite să folosească arme avansate, ca nicio altă armată din lume. În primul rând, nicio altă armată din lume nu are arme ca noi”, a spus liderul de la Kremlin.

Putin: Vrem să se încheie războiul, dar nu renunţăm

Rusia nu vrea să lupte pentru totdeauna, dar nu intenţionează să renunţe la poziţiile sale. Acesta este fondul mesajului pe care l-a transmis astăzi preşedintele Vladimir Putin în cadrul unei vizite la spitalul militar Vishnevskij, din Vestul Federaţiei. „Nu avem nicio dorinţă să luptăm pentru totdeauna. Dar nici nu ne vom abandona poziţiile. Ai luptat, ai fost rănit etc. Pentru ce ai făcut-o? Vrem să dăm înapoi?”, a întrebat Putin. „Cei care chiar ieri au afirmat necesitatea unei înfrângeri strategice a Rusiei caută acum modalităţi de a pune capăt acestui conflict cât mai curând posibil. De asemenea, ne dorim să se încheie cât mai curând, dar numai în condiţiile noastre”, a mai spus el.

Putin: Atacuri mai intense asupra Ucrainei, le vom mătura

Preşedintele rus Vladimir Putin a vizitat spitalul militar Vişnevski şi, adresându-se militarilor, a remarcat că situaţia de pe câmpul de luptă (în Ucraina) se schimbă, atacurile se intensifică, inamicul este nimicit. „Ucraina rămâne fără echipament militar şi noi vom creşte producţia”, a adăugat el. Ria Novosti o relatează.

Kiev: Peste 360.000 de soldaţi ruşi ucişi, 780 în 24 de ore

Peste 360.000 de soldaţi ruşi au murit de la invadarea Ucrainei. Buletinul Statului Major de la Kiev raportează un total de 360.010 de soldaţi ruşi ucişi, dintre care 780 ieri. În ultimele 24 de ore, au fost distruse şi 18 sisteme de artilerie şi şase tancuri inamice.

Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de atacuri în primele ore ale noului an. Morţi şi răniţi în Doneţk şi Odesa

Bombardamentele efectuate luni de Ucraina asupra oraşului Doneţk au ucis patru persoane, a declarat un oficial rus instalat în regiunea estică a Ucrainei, în timp ce atacurile aeriene ale Rusiei asupra mai multor regiuni ucrainene au ucis cel puţin o persoană, au declarat oficiali locali, potrivit Reuters.

Treisprezece persoane au fost, de asemenea, rănite în "bombardamentele grele" efectuate de forţele ucrainene asupra centrului Doneţk, a scris pe aplicaţia de mesagerie Telegram Denis Puşilin, şeful numit de Rusia în regiune.

Cel puţin o persoană a fost ucisă şi nouă au fost rănite într-un atac cu drone ruseşti asupra portului ucrainean Odesa din sudul ţării, a declarat Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa, pe Telegram.

O înregistrare video pe reţelele de socializare, postată de primarul din Odesa, Henadii Trukhanov, îl arată pe acesta inspectând un apartament avariat, cu ferestrele sparte.

Putin s-a lăudat şi în ultimele ore din 2023

Rusia n-are parte de festivităţi de Revelion

Zelenski: Anul nostru Nou înseamnă a acţiona pentru libertate

„Anul Nou în modul ucrainean nu înseamnă doar salutarea oamenilor, ci şi acţiunea”, este începutul mesajului de sfârşit de an transmis de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pe profilul său de Telegram. „Nu numai că ne dorim, dar facem totul pentru ca dorinţele noastre să devină realitate. Noi, ucrainenii, ştim mai bine decât oricine că un mâine mai bun nu vine singur, pentru că ne apărăm fiecare mâine cu propriile noastre mâini”, conchide mesajul liderului de la Kiev.

Zelenski: apărătorii noştri sunt forţa şi mândria naţiunii

„Astăzi am premiat 700 de războinici şi câţiva medici cărora le suntem cu toţii recunoscători pentru că ne-au salvat militarii. La 31 decembrie, 1 ianuarie, în fiecare sărbătoare şi în fiecare zi a săptămânii, Ucraina noastră este apărată de aceşti oameni. Ei sunt forţa şi „mândria noastră”. Preşedintele ucrainean a spus acest lucru într-un pasaj al discursului său de Anul Nou. „Vreau să le mulţumesc tuturor celor care sunt pe front şi celor care ne apără cerul ucrainean chiar acum, în această zi. Din păcate, şi astăzi sunt atacuri ruseşti. Şi băieţii ne vor apăra cerul în această seară şi mâine”, a adăugat el.

Zelenski: în 2024, cât mai multe resurse pentru a lupta împotriva răului rusesc

„Le mulţumesc tuturor celor care lucrează şi vor lucra în întreprinderile noastre de apărare şapte zile pe săptămână şi tuturor celor care vor continua să comunice cu partenerii Ucrainei mâine, 1 ianuarie, fără să piardă timpul, pentru ca anul viitor ţara noastră să aibă cât mai multe capacităţi. pentru a combate răul rusesc”. Astfel, preşedintele ucrainean, Zelenski, a încheiat discursul său de Anul Nou.

Atac rusesc asupra Herson: un băiat a murit şi un copil a fost grav rănit

În urma exploziei unui proiectil rusesc la Herson, un băiat a murit, iar un copil a fost internat în spital. Acest lucru a fost raportat de şeful administraţiei militare regionale Herson, Oleksandr Prokudin. „Inamicul a lovit Hersonul. La acel moment, erau copii lângă un magazin. Un băiat de 14 ani a murit pe loc. Un băiat de 9 ani este în stare foarte gravă. Are o leziune cerebrală. Medicii se luptă cu el. viaţă”, a scris Prokudin.

Mass-media rusă: atac asupra Belgorodului comandat de Zelenski

Ordinul de a efectua un raid în oraşul rusesc Belgorod a venit, se pare, direct de la preşedintele ucrainean. Aşa transmite postul de televiziune Russia Today, citând surse din forţele de securitate din Moscova. „Zelenski i-a dat personal ordinul şefului serviciilor secrete ucrainene, Budanov, să efectueze un atac masiv asupra Belgorod”, a spus sursa. Batalionul ucrainean „Kraken” ar fi fost cel care a desfăşurat acţiunea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici