LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 722. Atac în zori asupra Kievului, toate rachetele aufost doborâte / Dronă deasupra regiunii ruseşti Kursk, un depozit de petrol în flăcări / Potrivit Ucrainei, Rusia este aproape de cifra de 400.000 de victime pe front

Războiul din Ucraina a intrat în cea de-a 722-a zi.

897 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 722. Atac în zori asupra Kievului, toate rachetele aufost doborâte / Dronă deasupra regiunii ruseşti Kursk, un depozit de petrol în flăcări / Potrivit Ucrainei, Rusia este aproape de cifra de 400.000 de victime pe front

Războiul din CUraina, ziua 722. Atacul în zori asupra Kievului, toate rachetele aufost doborâte / Dronă deasupra regiunii ruseşti Kursk, un depozit de petrol în flăcări / Potrivit Ucrainei, Rusia a atins cifra de 400.000 de victime pe front

UPDATE Zelenski semnează legea care legalizează canabisul medical

Canabisul medical va fi legalizat în Ucraina pentru a ajuta veteranii cu tulburări de stres post-traumatic şi pentru a oferi ameliorarea durerii persoanelor cu boli grave, cum ar fi cancerul, potrivit unei legi semnate de preşedintele Volodymyr Zelenski la 15 februarie.

UPDATE Trump sugerează acordarea de ajutor Ucrainei sub formă de împrumuturi şi nu de donaţii

"Faceţi-o în felul următor. Împrumutaţi-le banii. Dacă reuşesc, ne plătesc înapoi. Dacă nu reuşesc, nu trebuie să ne plătească înapoi", a declarat Donald Trump pe 14 februarie.

UPDATE The Hill: Deputaţii americani se gândesc la 2 "planuri B" pentru a aproba ajutorul pentru Ucraina

Senatul a adoptat la începutul acestei săptămâni cererea de finanţare de 95 de miliarde de dolari, care include asistenţă pentru Ucraina, Israel şi Taiwan. Cu toate acestea, Johnson a declarat că nu va supune la vot proiectul de lege, argumentând că ţara ar trebui să se ocupe mai întâi de numărul tot mai mare de migranţi de la graniţa de sud.

UPDATE Germania promite un sprijin pe termen scurt de peste 100 de milioane de dolari pentru Ucraina

Asistenţa promisă de inspectorul general al Bundesweher, Carsten Breuer, include vehicule protejate împotriva minelor, explozibili pentru drone, 77 de camioane MULTI 1A1, provizii medicale şi piese de schimb pentru sistemele de armament.

UPDATE Sondaj: Încrederea în Zelenski a scăzut după demiterea lui Valeri Zalujnîi

Încrederea în preşedintele Volodymyr Zelensky a scăzut cu aproximativ 5% după demiterea lui Valeri Zalujnîi la 8 februarie, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Internaţional de Sociologie din Kiev (KIIS), publicat la 15 februarie.

UPDATE Stoltenberg: Statele Unite vor rămâne un aliat statornic al NATO

Declaraţia secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, făcută în timpul unei conferinţe de presă la Bruxelles, vine la câteva zile după ce Donald Trump, candidatul Partidului Republican pentru preşedinţia SUA, a stârnit îngrijorare prin comentarii anti-NATO.

De asemenea, Stoltenberg spune că Ucraina va primi 1 milion de drone de la aliaţi în 2024. Aliaţii plănuiesc să îşi unească forţele şi să furnizeze Ucrainei un milion de drone în acest an, ar fi declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul aceleiaşi conferinţe.

UPDATE Rusia revendică un atac cu rachete asupra Belgorodului

Apărarea aeriană rusă ar fi doborât 14 rachete deasupra Belgorodului în jurul orei locale 12:30, a susţinut Ministerul rus al Apărării la 15 februarie.

UPDATE Stoltenberg: NATO şi Ucraina vor lansa un centru de antrenament comun în Polonia

 "Astăzi, am decis să creăm un nou centru comun NATO-Ucraina de analiză, instruire şi educaţie la Bydgoszcz, în Polonia", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în timpul unei conferinţe de presă, cu o zi înainte de reuniunea miniştrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles, Belgia.

UPDATE Oficial NATO: Nu se aşteaptă schimbări majore în războiul dintre Ucraina şi Rusia în acest an

Probabil că nu vor exista schimbări majore în război în acest an, în condiţiile în care atât Ucraina, cât şi Rusia se străduiesc să adune o forţă de atac capabilă să facă o descoperire majoră, a declarat un reporter al Kiev Independent pe 14 februarie, citând un oficial NATO de rang înalt.

UPDATE Studiu Banca Mondială: Ucraina are nevoie de 486 de miliarde de dolari ca să se refacă după doi ani de război/PIB-ul ţării este estimat la 173 de miliarde de dolari în 2023

UPDATE Financial Times: Ungaria blochează noul pachet de sancţiuni UE împotriva Rusiei

Ungaria a blocat aprobarea ultimului pachet de sancţiuni al Uniunii Europene împotriva Rusiei din cauza prezenţei companiilor chineze pe listă, a relatat Financial Times (FT) la 15 februarie, citând oficiali europeni anonimi.

UPDATE O explozie ar fi avut loc la o uzină militară din regiunea rusă Altai

O explozie a avut loc într-o zonă industrială din Biysk, în regiunea rusă Altai, posibil la o uzină militară care produce, printre altele, muniţie, a anunţat la 15 februarie un organ de presă local, citând locuitori.

UPDATE Biroul lui Zelensky anunţă un plan de vizită în Franţa şi Germania

Preşedintele Volodymyr Zelensky se va deplasa în Franţa şi Germania în perioada 16-17 februarie pentru a participa la Conferinţa de Securitate de la Munchen şi pentru a se întâlni cu mai mulţi lideri europeni, a anunţat Biroul prezidenţial la 15 februarie.

UPDATE Brigada a 3-a de asalt a Ucrainei confirmă redistribuirea la Avdiivka, afirmând că situaţia este "extrem de critică"

După ce au ajuns în Avdiivka, unele batalioane ale Brigăzii a 3-a de Asalt au atacat părţile oraşului aflate sub control rusesc, provocând "pierderi critice" pentru două brigăzi ruseşti, a declarat brigada ucraineană pe Telegram.

UPDATE Rusia a lansat un nou atac cu rachete asupra Kievului şi a altor oraşe din Ucraina

UPDATE Kiev: 400 de mii de soldaţi ruşi ucişi de la începutul războiului

De la începutul războiului, forţele ucrainene au eliminat aproape 400.000 de soldaţi ruşi (399.090, mai exact), dintre care 950 au fost ucişi în ultimele 24 de ore. Acest lucru a fost raportat de Statul Major ucrainean, citat de Ukrinform. În plus, Forţele de Apărare ucrainene au distrus 6.442 de tancuri ruseşti, 12.090 de vehicule blindate de luptă, 9.620 de sisteme de artilerie, 984 de lansatoare de rachete multiple, 671 de sisteme de luptă antiaeriană, 332 de avioane de război, 325 de elicoptere, 7.4082 nave de război tactice, 7.4082 nave de război tactice / freze, un submarin, 12.691 (+29) camioane şi petroliere şi 1.524 vehicule echipamente speciale.

UPDATE Dronă deasupra regiunii ruseşti Kursk, un depozit de petrol în flăcări

Un incendiu a izbucnit la un depozit de petrol în urma unui atac cu dronă ucraineană în regiunea rusă Kursk. Acest lucru a fost raportat de guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit, după cum a raportat Interfax. „În urma unui atac al unui UAV (dronă) ucrainean în regiunea Kursk, a avut loc un incendiu într-un depozit de petrol. Potrivit informaţiilor preliminare, nu au fost victime. Toate serviciile speciale lucrează la faţa locului. Vă rog să rămâneţi calmi”, a scris şeful din regiune, joi, pe canalul său Telegram.

UPDATE Stoltenberg: Articolul 5 este inima NATO, se aplică tuturor

„Articolul 5, angajamentul de a apăra toţi aliaţii, şi faptul că un atac asupra unui singur aliat este un atac asupra tuturor, este inima, esenţa NATO şi, evident, se aplică tuturor aliaţilor. Ştim că orice indiciu că nu suntem acolo pentru protejarea şi apărarea tuturor aliaţilor va submina siguranţa noastră a tuturor şi va pune în pericol siguranţa personalului nostru din prima linie. „Unul pentru toţi şi toţi pentru unul” se aplică tuturor aliaţilor şi este inima NATO". Acest lucru a fost declarat de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la sosirea sa la reuniunea miniştrilor apărării.

UPDATE Bombe ruseşti pe Zaporojie, 4 răniţi. Autoritati locale: infrastructura civila afectata

Patru persoane au fost rănite în această dimineaţă la Zaporojie, într-un atac rusesc care a lovit infrastructura civilă: acest lucru a fost anunţat pe Telegram de secretarul consiliului municipal al oraşului, Anatoli Kurtev, după cum a raportat Rbc-Ucraina. „Clădirile multifamiliale, o instituţie de învăţământ şi sediul unui centru comercial au fost avariate”, a scris Kurtev, raportând cei patru răniţi.

UPDATE Administraţia de la Kiev: toate rachetele ruseşti doborâte, nu sunt victime

Forţele de apărare aeriană ucrainene au doborât toate rachetele ruseşti care vizau Kievul, a declarat administraţia militară a capitalei într-o postare Telegram. Alerta aeriană emisă în această dimineaţă la Kiev a durat mai bine de două ore. Nu au fost victime sau pagube deosebite.

UPDATE Explozii la Kiev, alertă în toată ţara

Ucraina a emis o alertă aeriană la nivel naţional în această dimineaţă, după ce armata a avertizat că un grup de bombardiere a decolat dintr-o bază rusească. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a vorbit despre „explozii în oraş”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici