Rusia a lansat un nou atac cu rachete asupra Kievului şi a altor oraşe din Ucraina

Rusia a lansat joi un nou atac cu rachete asupra Ucrainei, lovind infrastructura, avariind clădiri rezidenţiale şi comerciale şi rănind cel puţin şase persoane în diferite părţi ale ţării, au declarat oficiali de la Kiev, potrivit Reuters.

5232 afișări
Imaginea articolului Rusia a lansat un nou atac cu rachete asupra Kievului şi a altor oraşe din Ucraina

Rusia a lansat un nou atac cu rachete asupra Kievului şi a altor oraşe din Ucraina

A fost al doilea atac cu rachete rusesc din această lună. Forţele ruseşti au vizat şapte regiuni ucrainene, inclusiv capitala Kiev şi oraşele Dnipro, Zaporojie şi Liov, a declarat armata ucraineană.

"Încă un atac cu rachete asupra Ucrainei. În special, inamicul a vizat Kievul", a declarat Serhi Popko, şeful administraţiei militare din Kiev, adăugând că rachetele s-au apropiat de capitală din direcţii diferite.

Popko a precizat că apărarea antiaeriană a doborât toate rachetele care vizau capitala şi că nu s-au înregistrat pagube majore sau victime în Kiev.

În oraşul Liov, în vestul ţării, în apropiere de graniţa Ucrainei cu Polonia, a fost lovită o instalaţie de infrastructură, a declarat guvernatorul regional Maksim Kozitski.

El a precizat că două persoane au fost rănite în urma atacului. De asemenea, au fost avariate case şi maşini.

Infrastructura a fost lovită şi în regiunea Hmelniţki, în vest, şi în oraşul Zaporojie, în sud-est, au declarat oficialii regionali. Patru persoane au fost rănite, iar o şcoală şi un magazin au fost, de asemenea, avariate în Zaporojie. Alertele aeriene au durat peste două ore în toată Ucraina.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici