Războiul din Ucraina, ziua 745. Rusia şi-a anunţat intenţiile în legătură cu asasinarea lui Zelenski / Băncile Kremlinului, creditoare la Loteria britanică / SUA: Posibile atacuri la Moscova în weekend / Zelenski relansează discuţiile de pace cu Erdogan

Rusia susţine că nu plănuieşte să-l elimine pe liderul Ucrainei.

9967 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 745. Rusia şi-a anunţat intenţiile în legătură cu asasinarea lui Zelenski / Băncile Kremlinului, creditoare la Loteria britanică / SUA: Posibile atacuri la Moscova în weekend / Zelenski relansează discuţiile de pace cu Erdogan

Războiul din Ucraina, ziua 745. Rusia şi-a anunţat intenţiile în legătură cu asasinarea lui Zelenski

Vatican: Papa nu cere capitularea

„Papa foloseşte termenul steag alb, şi răspunde reluând imaginea propusă de intervievator, pentru a indica cu ea încetarea ostilităţilor, armistiţiul ajuns cu curajul negocierii. În altă parte a interviului, vorbind de o altă situaţie de conflict, dar referindu-se la fiecare situaţie de război, Papa a spus clar că „negocierea nu este niciodată o capitulare””. Aşa a afirmat directorul biroului de presă al Vaticanului, Matteo Bruni, precizând termenii interviului acordat de Francis la Swiss Radio TV.

Papa cere Ucrainei concesii pentru pace

Surse ruseşti: liderul naţionalist francez Ozharom, ucis lângă Avdiivka

„Liderul neonaziştilor francezi, Cesar Ozharom, care a luat parte la ostilităţi alături de forţele armate ucrainene, a fost ucis lângă Avdiivka”. Asta a spus poliţia agenţiei Tass. Există şi informaţii confirmate despre legătura sa cu serviciile secrete franceze.

Kiev: armata câştigă teren pe malul de est al Niprului

Potrivit armatei ucrainene, Kievul câştigă teren pe malul estic al râului Nipru, în regiunea Herson, din sudul Ucrainei. Acest lucru a fost raportat de Comandamentul Operaţional de Sud, citat de Ukrinform. El adaugă: „Trupele ruse aplică presiune de artilerie, desfăşoară un număr mare de drone şi, pentru prima dată în 10 zile, folosesc un avion de război tactic pentru a arunca o bombă ghidată care a lovit un bloc de apartamente cu cinci etaje din centrul oraşului Herson. Un băieţel de şapte ani a fost rănit”.

Familia Navalnîi: părinţii mulţumesc mulţimii care i-au adus un omagiu fiului lor

Părinţii regretatului lider al opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, le-au mulţumit numeroşilor ruşi care şi-au adus omagiu la mormântul fiului lor, într-un mesaj postat sâmbătă de văduva politicianului, Iulia Navalnaia.

Principal adversar al preşedintelui Vladimir Putin, acesta a murit într-o închisoare de dincolo de Cercul Polar pe 16 februarie şi a fost înmormântat la Moscova săptămâna trecută. Mii de ruşi au mers în pelerinaj zile întregi pentru a-i aduce flori la mormânt, în ciuda riscului de a fi arestaţi.

Cuplul (părinţii), singura parte a familiei apropiate a lui Navalnîi care a putut să participe la înmormântare (soţia şi fiica lui au absentat, temându-se să nu fie arestate), le-a mulţumit ruşilor care „simt durerea acestei pierderi alături de noi”.

Mama lui Navalnîi, Liudmila, a petrecut mai mult de o săptămână încercând să recupereze cadavrul fiului ei, înainte ca oficialii să-i permită, în sfârşit, să-l aducă înapoi la Moscova. Acesta a fost înmormântat pe 1 martie, în cimitirul Borisovo din Moscova.

Oamenii au continuat să aducă flori în mormântul lui Navalnîi chiar şi după înmormântarea lui. Iulia Navalnaia a promis că va continua munca soţului ei şi le-a cerut ruşilor să protesteze, formând cozi lungi în afara secţiilor de votare, la viitoarele alegeri prezidenţiale din Rusia, de pe 17 martie.

Germania: asociaţia solicită reactivarea adăposturilor antiaeriene

Asociaţia Germană a Oraşelor şi Municipalităţilor – care reprezintă interesele a aproximativ 14.000 de oraşe şi municipalităţi germane – a cerut guvernului de la Berlin să ia măsuri de precauţie mai bune pentru a proteja populaţia în caz de război, inclusiv reactivarea adăposturilor antiaeriene şi construirea de buncăre noi. „Acum, nu este vorba doar de a face Bundeswehr capabilă să se apere. Este, în general, o chestiune de a proteja populaţia de pericolele războiului”, a declarat directorul general al asociaţiei municipale, André Berghegger, ziarelor din Grupul Funke. Pe lângă fondul special de 100 de miliarde de euro pentru Forţele Armate, guvernul federal trebuie să „strângă sume mari de bani pentru a asigura rezistenţa internă”, a spus Berghegger. Mai exact, directorul general al Asociaţiei Oraşelor şi Municipiilor a cerut mai multe buncăre în Germania. Din cele 2.000 de adăposturi publice care datează din timpul Războiului Rece, au mai rămas doar 600, care pot găzdui în jur de 500.000 de persoane. „Este o nevoie urgentă de a readuce în folosinţă buncărele dezafectate”, a explicat Berghegger, adăugând că ar fi necesară şi construirea de adăposturi noi, moderne.

Alexei Navalnîi ar fi fost „otrăvit încet în colonia penală”

Disidentul rus Alexei Navalnîi ar fi fost „otrăvit încet în colonia penală”, unde a fost reţinut. Avocatul său, Olga Mihailova, susţine acest lucru, spunând că Navalnîi i-a spus în aprilie anul trecut: „Uite, mi-e frică să nu par paranoic, dar se pare că mă otrăvesc încet aici”. Mihailova a spus că a fost condamnată la închisoare tocmai din cauza unei conversaţii interceptate cu Navalnîi în colonie, în timpul căreia politicianul şi-a exprimat îngrijorarea.

Banii ruşilor finanţează Loteria britanică

Moscova:  Rusia nu are nicio intenţie să-l asasineze pe Zelenski

Rusia nu intenţionează să-l asasineze pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Acest lucru a fost declarat de primul reprezentant permanent adjunct al Rusiei, Dmitri Polianski, la o şedinţă a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, după cum a raportat agenţia Ria Novosti.

Anterior, mai mulţi reprezentanţi occidentali în Consiliul de Securitate al ONU criticaseră Rusia pentru atacurile asupra ţintelor de la Odesa, care au avut loc la câteva sute de metri de autocarul lui Zelenski şi a premierului grec Kiriakos Miţotaki, care se afla în vizită în regiune.

„Chiar crezi că dacă am vrea cu adevărat să ne lovim de coroana lui Zelenski, nu am fi în stare să o facem?” a comentat Polianski, cerându-le colegilor să răspundă sincer.

„Mai ales având în vedere faptul că ştiţi foarte bine că acest atac a distrus un laborator pentru producţia de drone navale, unde acestea erau asamblate din componente furnizate de Regatul Unit”, a spus diplomatul.

„Şi dacă vreunul dintre voi speră în inima voastră să scape în acest fel de liderul regimului de la Kiev, atunci vă pot dezamăgi: acest lucru nu face parte din planurile noastre”, a mai spus Polianski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici