Razie în Capitală: Poliţiştii de la rutieră au deschis zece dosare penale şi au reţinut 27 permise pentru conducere sub influenţa alcoolului sau drogurilor la volan

Poliţiştii Brigăzii Rutiere au întocmit 10 dosare penale pentru şoferi depistaţi că au condus sub influenţa drogurilor şi au reţinut 27 de permise de conducere, în urma unei razii efectuate vineri noapte în Capitală. Totodată, amezile aplicate sunt în valoare de aproape 100.000 lei.

623 afișări
Imaginea articolului Razie în Capitală: Poliţiştii de la rutieră au deschis zece dosare penale şi au reţinut 27 permise pentru conducere sub influenţa alcoolului sau drogurilor la volan

Razie în Capitală: Poliţiştii de la rutieră au deschis zece dosare penale şi au reţinut 27 permise pentru conducere sub influenţa alcoolului sau drogurilor la volan

În noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţiştii Brigăzii Rutiere au efectuat o razie în Capitală, pentru a depista şoferii care conduc asub inflienţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

„Au fost aplicate 162 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 96.200 lei şi au fost reţinute 27 permise de conducere, cele mai multe pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, nerespectarea regimului legal de viteză şi pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric”, informează Brigada Rutieră.

De asemenea, au fost întocmite 10 dosare penale, în special pentru conducerea unei maşini de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, pentru refuz de recoltare probe biologice, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere sau având dreptul de a conduce suspendat dar şi pentru lovire şi distrugere.

Exemple de astfel de situaţii:

- În jurul orei 23.40, un bărbat în vârstă de 30 de ani a condus un autovehicul pe Bd. Basarabia fiind sub influenta substanţelor psihoactive. În momentul opririi maşinii, din interior s-a simţit un miros puternic, motiv pentru care s-a procedat la testarea cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru consum de canabis. Acesta a fost transportat la INML în vederea recoltării de probe biologice.

- În jurul orei 01.00, un bărbat în vârstă de 20 de ani a condus tot pe Bd. Basarabia, iar rezultatul testului a fost, la fel, pentru consum de canabis. Acesta a fost transportat la INML în vederea recoltării de probe biologice.
În autoturism se mai aflau trei pasageri, două fete şi un băiat. Cele două fete, precum şi şoferul au fost sancţionaţi contravenţional la Lg. 61/1991 pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare.

- În jurul orei 05.00, un bărbat în vârstă de 25 de ani a condus motocicleta pe strada Traian, aflându-se sub influenţa alcoolului şi fără a deţine permis de conducere. A fost testat cu etilotestul, rezultând o valoare de 0.53 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă a refuzat recoltarea de probe biologice. Totodată, acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici