Razie în prima zi de aplicare a noilor prevederi din Codul Rutier. Amenzi de 30.000 lei în primele 8 ore

35 de sancţiuni în valoare totală de 30.000 lei au fost aplicate, în primele 8 ore ale zilei de sâmbătă, când au intrat în vigoare noile prevederi ale Codului Rutier, şoferilor care foloseau telefonul mobil la volan, informează reprezentanţii Brigăzii Rutiere.

15848 afișări
Imaginea articolului Razie în prima zi de aplicare a noilor prevederi din Codul Rutier. Amenzi de 30.000 lei în primele 8 ore

Poliţia a pus în aplicare, din prima zi, noul articol din Codul Rutier. Amenzi de 30.000 lei în primele 8 ore pentru cei prinşi cu telefonul în mână

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în prima parte a zilei în zonele cu valori crescute ale traficului, în special în centrul Capitalei. Valoarea totală a amenzilor este de 30.000 de lei.

„35 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate în primele 8 ore ale zilei, de către Brigada Rutieră din cadrul Poliţiei Capitalei pentru folosirea telefonului la volan, în valoare de aproximativ 30.000 de lei. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în zona de centru, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, zonele cu trafic mai intens. Poliţiştii au urmărit, printre activităţile de reducere a riscului rutier, dacă conducătorii auto au înteles să respectele noile modificări legislative referitoare la folosirea telefonului mobil la volan”, a precizat pentru MEDIAFAX, Claudiu Costea, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere.

Potrivit sursei citate, nu a existat o acţiune planificată, verificările poliţiştilor fiind parte din activităţile obişnuite.

Începând din data de 12 octombrie, intră în vigoare reglementările privind sancţionarea celor care scriu mesaje, transmit live, filmează sau vorbesc la telefon sau orice alt dispozitiv mobil în timpul condusului. Noile reguli se aplică atât şoferilor de autovehicule cât şi celor care conduc alte categorii de vehicule pentru care nu au nevoie de permis de conducere, cum ar fi bicicletele.

Este oficial: De sâmbătă rămâi fără permis dacă foloseşti telefonul mobil la volan. Noile modificări ale Codului rutier se aplică şi pentru biciclişti

Taguri:
amenzi,
telefon,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici