Răzvan Andrei Plăcintă, trimis în judecată de procurorii bucureşteni

Procurorii bucureşteni l-au trimis în judecată pe fiul senatoarei Sorina Plăcintă, Răzvan Andrei Plăcintă, în dosarul privind implicarea sa într-un accident, după ce s-a certat cu iubita lui, în plină stradă, conflict care a degenerat.

652 afișări
Imaginea articolului Răzvan Andrei Plăcintă, trimis în judecată de procurorii bucureşteni

Răzvan Andrei Plăcintă, trimis în judecată de procurorii bucureşteni (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Procurori din cadrul Parchetului Tribunalului Bucureşti l-au trimis în judecată, joi, pe Răzăvan Andrei Plăcintă pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, potrivit unui comunicat transmis de Parchetul Capitalei.

Prin rechizitoriu s-a mai dispus încetarea urmăririi penale faţă de acuzat pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi distrugere, întrucât partea vătămată şi-a retras plângerea, precum şi neînceperea urmăririi penale cu privire la plângerea formulată de acuzat faţă de o persoană rămasă neidentificată pentru tentativă de omor calificat, distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, întrucât faptele au fost săvârşite în stare de legitimă apărare.

Incidentul s-a petrecut în 6 decembrie 2010, în jurul orei 18.30, pe strada Berzei.

În urma cercetărilor efectuate, "în seara 6 decembrie 2010, pe fondul unor neînţelegeri cu partea vătămată H.I.D., inculpatul a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului părţii vătămate, pe care l-a deteriorat, în sensul că i-a îndoit capota şi i-a spart luneta", precizează Parchetul.

În momentul în care, în apărarea părţii vătămate au intervenit mai multe persoane, Răzvan Plăcintă, aflându-se la volanul autoturismului marca Renault Laguna, a pătruns cu acesta pe trotuar cu intenţia vădită de a-i lovi. În aceste împrejurări, în timp ce partea vătămată S.N. încerca să îl oprească pe inculpat, ţinându-se cu mâinile de capota autoturismului, a fost împinsă de autoturism, s-a dezechilibrat şi a căzut. Acuzatul şi-a continuat deplasarea şi a surprins-o pe aceasta sub autoturism, după care, prin mai multe manevre succesive ale autoturismului în faţă şi în spate a trecut peste partea vătămată, provocându-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenţă - Bucureşti şi au necesitat, pentru vindecare, 40-45 de zile de îngrijiri medicale, potrivit procurorilor.

Andrei Răzvan Plăcintă a fost arestat preventiv pentru 29 de zile în 8 decembrie 2010, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti. El a fost eliberat în 6 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici