Reacţia Arhiepiscopiei Tomisului la plângerea penală împotriva ÎPS Teodosie

Arhiepiscopia Tomisului consideră că plângerea penală pe numele ÎPS Teodosie este neîntemeiată, pentru că Arhiepiscopul nu poartă răspunderea purtării măştii participanţilor sau a distanţei dintre persoane în timpul slujbelor.

11268 afișări
Imaginea articolului Reacţia Arhiepiscopiei Tomisului la plângerea penală împotriva ÎPS Teodosie

Reacţia Arhiepiscopia Tomisului la plângerea penală împotriva ÎPS Teodosie

Referitor la plângerea penală împotriva Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, pentru slujba de Bobotează, Arhiepiscopia Tomisului a transmis că plângerea penală este neîntemeiată deoarece, conform legislaţiei, pelerinajele şi procesiunile religioase sunt permise.

Reprezentanţii bisericii spun că la eveniment au fost prezenţi poliţişti şi jandarmi care s-au asigurat de respectarea normelor sanitare în vigoare.

În plus, transmit reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului, ÎPS Teodosie nu poartă răspunderea păstrării distanţei fizice sau a purtării măştii din partea participanţilor la slujbă, aceste responsabilităţi fiind ale fiecărui participant în parte.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că la nivelul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Constanţa a fost depusă, miercuri, după slujba de Bobotează, o plângere pe numele Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului, Petrescu Teodosie, este reclamat pentru comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, după slujba oficiată de Bobotează.

Dosarul a fost declinat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Slujba de Bobotează din Portul Tomis a adunat aproximativ 5.000 de credincioşi şi a fost oficiată de ÎPS Teodosie şi un sobor de 20 de preoţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici