Reacţia Cotroceniului în cazul noului dosar al lui Dragnea: Preşedintele vrea o justiţie independentă/ În România nu există stat paralel

Mădălina Dobrovolschi, purtător de cuvânt al Preşedinţiei, a transmis marţi că şeful statului vrea o justiţie independentă, ca răspuns la o întrebare legată de o posibilă solicitare a lui Klaus Iohannis pentru ca Liviu Dragnea să demisioneze, după începerea urmăririi penale în dosarul Tel Drum.

2009 afișări
Imaginea articolului Reacţia Cotroceniului în cazul noului dosar al lui Dragnea: Preşedintele vrea o justiţie independentă/ În România nu există stat paralel

Reacţia Cotroceniului în cazul noului dosar al lui Dragnea: Preşedintele vrea o justiţie independentă

"Referitor la acest subiect, o singură precizare, faptul ca preşedintele îşi doreşte o justiţie independentă şi puternică, iar beneficiarul este societatea", a declarat Mădălina Dobrovolschi, purtător de cuvânt al Preşedinţiei.

Întrebată dacă a existat vreo discuţie între preşedintele Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea, după ce DNA a început urmărirea penală în cazul preşedintelui PSD , Mădălina Dobrovolschi a afirmat: "dacă exista o discuţie oficială, ea se afla pe agenda publică".

Preşedintele Klaus Iohannis i-a solicitat lui Liviu Dragnea, în anul 2016, să demisioneze, după condamnarea din dosarul Referendumului.

DNA a anunţat luni că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea Tel Drum în privinţa acordării de contracte.

Dosarul a fost deschis ca urmare a unui sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă), transmisă procurorilor pe 30 septembrie 2016, privind suspiciuni de obţinere nelegală pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene a unor fonduri europene.

"În România nu există stat paralel"

Mădălina Dobrovolschi, purtător de cuvânt al Preşedinţiei, a declarat că în România nu există un stat paralel şi că aceasta este invenţia unor oameni cu probleme în Justiţie.Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că "statul paralel" dinamitează obiectivele de dezvoltare durabilă ale României.

"În România nu există un stat paralel, este o invenţie a celor care au probleme cu justiţia. Dacă e să aduc în atenţia publicului, e vorba de acest beneficiar real, al unui sistem sănătăs atunci când vorbim de un stat de drept, e societatea", a declarat, marţi, Mădălina Dobrovolschi, purtător de cuvânt al Preşedinţiei.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu l-a acuzat în trecut pe şeful statului Klaus Iohannis că este produsul statului paralel, că este "şantajabil şi uşor de manevrat" de acest sistem.

Marţi, Tăriceanu a revenit şi a declarat că acest stat paralel dinamitează obiectivele de dezvoltare durabilă ale României.

”Doresc să fac referire la cea mai importantă provocare pentru România, fără de care atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă nu poate fi posibilă. Este o provocare specifică României, care din păcate nu a scăpat definitiv de practicile specifice regimului comunist. Nu am cuprins această provocare în strategia din 2008 dintr-un motiv foarte simplu, pentru că nu mi-am imaginat că România nu s-a desprins definitiv de trecutul ei. Mă refer la ceea ce vedem astăzi cu toţii, anume <statul paralel>, statul ocult care pune sub semnul întrebării principiile democratice fundamentale, cum ar fi exercitarea puterii de către cetăţeni, prin intermediul reprezentanţilor aleşi prin vot, adică al Parlamentului, sau separaţia puterilor în stat sau ceea ce numim global statul de drept”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, în cadrul unui eveniment despre revizuirea Strategiei Naţionale pentru Dezvoltarea Durabilă a României, desfăşurat la Guvern.

Preşedinţia, după anunţul PNL privind moţiunea : Luptele politice îşi au locul în altă parte

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a declarat, marţi, că şeful statului îşi doreşte un climat stabil pe scena politică şi că luptele politice îşi au locul în altă parte, ca răspuns la o întrebare legată de moţiunea de cenzură anunţată de PNL.

Întrebată care este opinia preşedintelui Klaus Iohannis asupra a ceea ce se întâmplă pe scena politică, în contextul în care PNL a anunţat că va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Tudose, Mădălina Dobrovolschi a răspuns că: „Domnul preşedinte îşi doreşte, evident, ca lucrurile să conducă spre un climat de stabilitate pentru că, până la urmă, în centrul preocupărilor se află cetăţeanul român, care trebuie să simtă că lucrurile au o evoluţie pozitivă. Luptele politice îşi au locul în altă parte”.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, luni, la finalul şedinţei Biroului Executiv al partidului, că liderii liberali au căzut de acord să depună o moţiune de cenzură, urmând să fie iniţiate discuţii pentru obţinerea susţinerii din partea altor formaţiuni parlamentare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici