Reacţia feroce a Poliţiei din Moscova: tadjic pedepsit cu tăierea urechii. Duma cere pedeapsa cu moartea

Rusia îi pedepseşte asupra pe atacatorii terorişti.

5642 afișări
Imaginea articolului Reacţia feroce a Poliţiei din Moscova: tadjic pedepsit cu tăierea urechii. Duma cere pedeapsa cu moartea

Pe teroriştii reţinuţi îi aşteaptă zile groaznice, pe măsura masacrului comis la Moscova. Pe reţelele sociale a venit reacţia nemiloasă a Ppoliţiei din Moscova, care a anunţat că unul dintre presupuşii atacatori a fost mutilat.

Unele canale de Telegram din Rusia, inclusiv „Baza”, publică videoclipuri cu un al treilea suspect, Rajab Alizadeh, în vârstă de 30 de ani.

Bărbatul explică că a aruncat armele folosite în atac din maşina în care se deplasa, la fel şi ceilalţi care se aflau pe autovehicul care se îndreptau - conform versiunii furnizate de autorităţile ruse - spre graniţa cu Ucraina.

Apoi, au mai fost publicate imagini foarte crude care arată un soldat rus tăind urechea unuia dintre suspecţi şi băgându-i-o în gură. Toate filmate prin smartphone.

În paralel cu tăierea urechilor, Duma de Stat propune pedepsa maximă pentru terorişti.

Mai multe personalităţi de rang înalt din regimul preşedintelui rus Vladimir Putin au cerut reintroducerea pedepsei cu moartea în ţară, după atacul de vineri asupra unei săli de concerte din Moscova.

Rusia a avut un moratoriu asupra pedepsei capitale încă din anii 1990, dar în tabăra lui Putin sunt tot mai multe apeluri de a o ridica în urma celui mai mortal atac al ţării din ultimele două decenii.

„Acum se pun multe întrebări despre pedeapsa cu moartea”, a spus Vladimir Vasiliev, şeful partidului de guvernământ Rusia Unită din Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului.

Fostul preşedinte Dmitri Medvedev, acum şef adjunct al Consiliului de Securitate, şi preşedintele Dumei Vyacheslav Volodin - doi aliaţi apropiaţi ai lui Putin - au cerut, de asemenea, ca „teroriştii” să fie „distruşi” în urma atacului. 

Preşedintele tadjik Emomali Rahmon i-a telefonat pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru a-şi exprima condoleanţe după atacul terorist. Unii dintre cei 4 suspecţi arestaţi în atac aveau paşapoarte tadjik.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici