Mai mulţi medici de la Floreasca, protest după demiterea lui Beuran: „Pentru a ne proteja reciproc”. ANMCS va face un audit la spital

Mai mulţi medici din Spitalul Floreasca protestează faţă de demiterea de la şefia Secţiei de Chirurgie a medicului Mircea Beuran şi anunţă că, „pentru a se proteja reciproc”, vor întrerupe activitatea şi vor asigura asistenţa medicală numai pentru urgenţe. ANMCS va face un audit la Spitalul Floreasca

9699 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi medici de la Floreasca, protest după demiterea lui Beuran: „Pentru a ne proteja reciproc”. ANMCS va face un audit la spital

Medicii de la Floreasca întrerup activitatea după demiterea lui Beuran: „Pentru a ne proteja reciproc”. ANMCS va face un audit la spital

„Comunitatea medicală din Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca doreşte să îşi exprime îngrijorarea faţă de felul în care este tratat un incident medical regretabil şi de lipsa respectului şi deontologiei a tuturor celor implicaţi. Este îngrijorător cum este prejudiciată imaginea unor medici de prestigiu şi a unuia dintre cele mai renumite spitale din România. Este regretabil că inainte de finalizarea oricărei anchete să fie demis din funcţie prof. dr. Mircea Beuran”, se arată în comunicatul semnat de mai mulţi medici de la Floreasca.

Aceştia solicită Ministerului Sănătăţii să ancheteze incidentul, dar mai ales situaţia care a permis ca acest incident să se întâmple.

„Dorim să semnalăm că situaţia spitalului este extrem de gravă şi că această situaţie se poate repeta în fiecare zi oricărui medic care îşi desfăşoară activitatea în spital. În aceste condiţii, medicii au decis întreruperea activităţii atât în interesul nostru, cât şi al pacienţilor, pentru a ne proteja reciproc. Vom asigura asistenţa medicală numai pentru urgenţele majore conform legislaţiei în vigoare”, mai precizează sursa citată.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, că că Mircea Beuran a fost demis de la şefia Secţiei de Chirurgie din Spitalul Floreasca, după ce cercetarea efectuată de conducerea unităţii arată femeia a ars din cauza unei erori umane a echipei operatorii. Medicii, asistentele şi spitalul au primit amenzi de 30.000 lei.

ANMCS va face un audit la Spitalul Floreasca

Autoritatea de Management al Calităţii în Sănătate va efectua un audit la Spitalul Floreasca, pentru a verifica modul în care sunt implementate noile proceduri şi protocoale, după ce a fost suspendată acreditarea unităţii, anunţă preşedintele ANMCS, Vasile Cepoi.

„Suspendarea acreditării nu înseamnă neacreditare, nu afectează contractul cu Casa de Asigurări şi nu înseamnă un risc crescut pentru pacient, ci, dimpotrivă, înseamnă o creştere a siguranţei pacientului, pentru că în această perioadă spitalul va lucra în colaborare cu ANMCS, care va supraveghea respectarea bunelor practici în asistenţa medicală în general şi a procedurilor de electrochirurgie în special”, a spus Vasile Cepoi, preşedintele Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS).

În cadrul discuţiei de la Floreasca, a fost prezentat planul de revizuire a procedurilor şi protocoalelor privind activitatea în blocul operator.

„Termenul de implementare este de 13 ianuarie. Noi vom lăsa să funcţioneze pe noile reguli spitalul timp de o lună de zile, după care vom face un audit clinic pentru a vedea care sunt rezultatele implementării noilor proceduri şi protocoale”, mai spune Cepoi.

Pe 15 ianuarie va fi o întâlnire cu reprezentanţii de la Floreasca unde vor discuta detalii privind respectarea bunelor practici în blocul operator.
 

Opriţa, despre protestul medicilor de la Floreasca: Orice manifestare trebuie să respecte litera legii

Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, a declarat că medicii care au anunţat că întrerup activitatea după ce medicul Mircea Beuran a fost demis de la şefia Secţiei de Chirurgie au dreptul să protesteze, însă orice astfel de manifestare trebuie să respecte prevederile legale.

„Persoanele care au semnat acest lucru au dreptul să protesteze şi nimeni nu le îngrădeşte dreptul de a protesta. Mai departe, nu cunosc faptul că ar fi spus că întrerup lucrul. Atragem atenţia că orice manifestare de protest trebuie să respecte prevederile legale şi litera legii. Cred că, înainte de a protesta, colegii trebuie să ia act de rezultatele acestei ancehte interne şi despre modul în care s-au petrecut faptele ca atare”, a declarat dr. Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Reprezentantul spitalului a mai precizat că a avut loc o întâlnire cu Vasile Cepoi, preşedintele Autorităţii Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), după ce a fost suspendată acreditarea unităţii spitaliceşti.

„Spitalul nostru a depus acel plan de conformare şi de revizuire a procedurilor interne care să genereze cât mai multe riscuri pentru pacienţi şi în urma acestor discuţii au rezultat câteva concluzii importante, şi anume că acest plan va fi implementat la nivelul spitalului până în data de 13, urmând ca apoi să se deruleze o perioadă de monitorizare de circa o lună, după care să urmeze evaluarea acestei autorităţi în vederea stabilirii modului în care a fost au fost aplicate aceste revizuiri”, mai spune Opriţa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici